لوگو دکتر غزاله موسوی زاده

آمینوسنتز چیست و چه کاربردی دارد؟

آمینوسنتز از جمله راهکارهای ارزیابی و سنجش مشکلت ژنتیکی و یا وراثتی است طی این تشخیص ، ایرادات ساختاری کروموزوم شناخته می شود. در روش آمینوسنتز ارزیابی های تخصصی و پزشکی بر روی مایع آمنیون که از داخل رحم زنان باردار برداشت می شود شروع شده در آزمایشگاه ژنتیک نارسایی های لوله عصبی جنین ، مشکلات ساختاری کروموزوم ، آثار مخری ژنتیکی و . . . شناسایی می گردند. آمنیون در داخل کیسه آب یا به اصطلاح علمی ، کیسه آمنیوتیک قرار دارد که جنین در آن شناور است برخی سلول های جنین ، ادرار یا پروتئین های محلول در این مایع ، کمک های بزرگی در شناسایی مشکلات نامبرده می نماید.

جنین و آمنیوتیک :

جنین در دوره بارداری و پیش از تولد کلیه مواد مغذی ، اکسیژن ، خون و . . . را از طریق جفت دریافت می نماید این عضو در دوران بارداری به دیواره رحم متصل بوده و از طریق خون بدن مادر ، جنین را تغذیه می نماید. و نیز مواد دفعی و اضافه از بدن جنین با کمک جفت برطرف شده و خارج می گردد این مواد از ناف خارج شده و به کمک بند ناف وارد جفت می شود.

آمینوسنتز

روش آمینوسنتز :

در این راهکار همان گونه که گفته شده ، نمونه مایع برداشتی از آمنیون مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد بهترین زمان انجام آمینوسنتز ، مابین هفته پانزدهم الی بیست و یکم است برای صورت پذیرفتن این تست به نحو موثر، متخصص زنان ، وضعیت واضح جنین و ماده آمنیون را مشاهده نموده و با اتخاذ بهترین نقطه ، سوزن باریک و به خصوصی را از روی شکم وارد رحم می نماید به دین طریق میزان کمی از مایع نامبرده ، کمتر از 20 میلی لیتر به دست می آید این مرحله هیچ نوع آزار و مشکلی برای مادر و. جنین نداشته و طبق سوابق گذشته تمامی مادران از روش انجام این تست راضی بوده اند. مایع آمنیون به دست آمده در برای انجام آزمایشات آمینوسنتز به آزمایشگاه رفته پس از آن مادران لازم است اقدامات و مراقبت های پس از تست را طبق توصیه پزشک متخصص زنان خود رعایت نمایند.

برخی مراقبت های بعد از انجام تست آمینوسنتز:

در صورت بروز تب ، از کمپرس های خنکی استفاده کرده و برای مصرف داروهای تب بر ، حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

روابط جنسی و حرکات ورزشی را تا یک روز پس از انجام تست متوقف سازید.

ممکن است کمی درد در شکم ظاهر شده و تا ساعاتی ادامه یابد این امر پس از آمینوسنتز معمول بوده و جای هیچگونه نگرانی نیست.

لازم است تزریق روگام برای خانم های دارای گروه خونی RH  منفی صورت پذیرد.

با تشکر مدیریت سایت دکتر غزاله موسوی زاده جراح و متخص زنان ، زایمان و نازایی.

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *