لوگو دکتر غزاله موسوی زاده

پیچ خوردگی تخمدان

پیچ خوردگی تخمدان عارضه ای است که در اثر وجود کیست تخمدان به وقوع می پیوندد این مشکل در زنان جوان و دوره باروری شایع تر است. اگر شخص دارای کیست تخمدان حرکات سنگین ورزشی یا هر حرکت غیرعادی انجام دهد، احتمال پیچش در تخمدان او وجود خواهد داشت طبق نظر و تجربه متخصص زنان و زایمان ، پیچ خوردگی تخمدان، خون رسانی به این عضو را متوقف کرده و درد ناگهانی به میزان بالایی ظاهر می گردد.

پیچ خوردگی تخمدان

علل بروز پیچش تخمدان

همان طور که ذکر شد، افزایش سن احتمال پیچ خوردگی تخمدان را کاهش می دهد. زیرا اندام های تناسلی زنان جوان از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است و در مورد زنان مسن، گذشتن از سنین باروری، کاهش سایز تخمدان را به همراه دارد ولی خطر بروز غیر ممکن نیست چرا که گاه مشاهده شده کیست های بزرگ و سنگین در داخل تخمدان زنان مسن عامل ایجاد پیچش در تخمدان است.

طبق آنچه که ذکر شد، کیست تخمدان عامل مهم و اساسی در به وجود آمدن این مسئله است. اگرچه گاه تخمدان های بدون کیست هم دچار پیچش می شوند.

و بانوان مبتلا به بیماری تخمدان پلی کیستیک بسیار بیشتر از دیگران ریسک پیچش در تخمدان را به همراه دارند.

بنا براین لازم است همه خانم ها برای انجام معاینات دوره ای و چک آپ تخمدان ها اقدام نمایند تا در صورت وجود کیست ، از خطر پیچ خوردگی تخمدان پیشگیری کنند.

برخی از انواع درمان های رفع کننده ناباروی به دلیل بزرگ نمودن سایز تخمدان ها تا حد زیادی احتمال پیچ خوردگی تخمدان را بالا می برند.

اگز جز دسته افرادی هستید که لوله های رحمتان دارای طول زیاد است، شما نیز در معرض خطر پیچ خوردگی تخمدان هستید.

این موضوع ارتباطی با زایمان طبیعی یا زایمان سزارین ندارد.

پیشگیری از پیچ خوردگی تخمدان

– چنانچه احساس درد شدید در ارگان تخمدان داشتید به هیچ عنوان آن را نادیده نگیرید.

– همانطور که پیش تر گفته شد، برای درمان کیست تخمدان در اسرع وقت اقدام کنید.

– برای جلوگیری از بروز پیچش در تخمدان ها تا حد امکان ورزش های سنگین و حرکات شدید را محدود کرده و به ورزش های آرام و قاعده مند روی آورید.

– مصرف قرص های ضد بارداری طبق تجویز متخصص زنان و زایمان از شدت گرفتن این عارضه پیشگیری می کند.

– دارو های ضد بارداری و سایر داروهای هورمونی از به وجود آمدن کیست تخمدان جلوگیری می کنند لازم به ذکر است که مصرف این دارو ها با دوز معین تحت نظر متخصص زنان و زایمان موثر خواهد بود و مصرف سر خود دارو های این چنینی زیان بار است.

برای مشاهده فیلم جراحی خانم دکتر موسوی زاده کلیک کنید

پیچ خوردگی تخمدان، عارضه ای است که تخمدان به دور بافت های احاطه کننده خود می پیچد. در برخی موارد، پیچ خوردگی در لوله های فالوپ نیز دیده می شود. در این حالت که با درد نیز همراه می باشد، جریان خون به تخمدان قطع خواهد شد.

علائم و نشانه های پیچ خوردگی تخمدان

  • درد های شدید و ناگهانی در ناحیه زیر شکم
  • تهوع
  • دل پیچه
  • استفراغ

این علائم معمولا به صورت ناگهانی بروز می کنند. در مواقعی که تخمدان سعی در بازگشت به وضعیت اولیه خود دارد، ممکن است فرد چند هفته از درد شدیدی شکایت کند. موارد زیر احتمال پیچ خوردگی تخمدان را افزایش می دهد:

  • سندروم تخمدان پلی کیستیک
  • بارداری
  • خانم هایی که تحت درمان های هورمونی قرار می گیرند، مانند درمان ناباروری که در آن، تخمدان ها تحریک می شوند

با این که این عارضه می تواند در تمامی سنین اتفاق بیفتد، اما احتمال پیچ خوردگی تخمدان در سنین باروری بیشتر می باشد. در صورت مشاهده علائم، سریعا به متخصص زنان مراجعه کنید، تا از بروز علائم و مشکلات بعدی پیشگیری شود.

بعد از ارزیابی بالینی- پزشکی و بررسی علائم و نشانه ها، معاینات لگنی انجام می شود تا محل دقیق درد  مشخص گردد. سونوگرافی واژینال نیز جهت بررسی و مشاهده تخمدان، لوله های فالوپ و جریان خونرسانی، انجام خواهد گرفت.

درمان پیچ خوردگی تخمدان

جراحی، یکی از راه های درمان پیچ خوردگی تخمدان و یا لوله های فالوپ می باشد. بعد از جراحی، داروهایی جهت پیشگیری از بازگشت این عارضه به بیمار داده می شود. لاپاراسکوپی، یکی از شیوه های جراحی است که در آن، پزشک برش های کوچکی را درناحیه زیر شکم ایجاد می کند و از طریق لاپاراسکوپ به بررسی ارگان های داخلی بدن، از جمله تخمدان ها می پردازد.

مصرف داروهایی مانند ژلوفن و یا ناپروکسین، به کاهش درد و بهبود علائم کمک می کند. ممکن است پزشک تشخیص دهد که جهت پیشگیری از بازگشت پیچ خوردگی، قرص های ضد بارداری و یا سایر قرص های هورمونی مصرف شود.

برخی از خدمات دکتر موسی زاده متخصص زنان و زایمان عبارتست ازسرطان رحم

زایمان طبیعی

زایمان سزارین

درمان ناباروری

IVF

لاپاراسکوپی

منتظر نظرات و انتقادات شما عزیزان هستیم .

 

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *