اولین اقدام برای درمان ناباروری
اولین اقدام برای درمان ناباروری چیست؟ از کجا باید شروع کنیم؟ قابلیت بارور شدن، یکی از مسائل بسیار مهم در زندگی زوجین بوده که در صورت ناباروری، می تواند مورد بسیار ناراحت کننده و ناامید کننده ای برای زوجین باشد. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چه زمانی نیاز به درمان ناباروری بوده و چگونه باید شروع کرد.
مراحل درمان نازایی
مرحله اول
بارداری یکی از مسائل بسیار مهم و چالش بر انگیز برای زنان در طول زندگی شان می باشد و برنامه ریزی برای آن می تواند بسیار کار عاقلانه ای باشد. آزمایشات تصویری می تواند به پزشک کمک کند تا بسیاری از مسائل و مشکلات را پیش بینی کند. همچنین دانستن نوع گروه خونی و آزمایش آنتی بادی می تواند به پزشک کمک کند تا مدیریت بهتری برای بارداری داشته باشد. بسیاری از بیماری های ژنتیکی اتوزوم مغلوب در طول آزمایشات تصویری پیش بینی شده و پیش گیری می شوند. عواملی که بر بارداری تاثیر منفی می گذارند به شرح زیر است که باید در اولین اقدام برای درمان ناباروری بررسی شوند :
– سن بالای زن
– مشکلات پزشکی مانند دیابت، فشار خون و …
– سابقه جراحی در ناحیه شکم یا لگن
– مصرف الکل، کافئین، تنباکو، داروهای تجویزی و مواد مخدر
بیشتر بخوانید : ناباروری در اثر پرولاکتین بالا
مرحله دوم
در صورتی که دریافتید که مشکلاتی در زمینه سیکل قاعدگی دارید یا مشکلی دارید که می تواند بر قدرت باروری شما تاثیر بگذارد، هیچ دلیلی ندارد که صبر کنید و برای بارداری تلاش کنید به این امید که در زمینه باروری مشکلی نداشته باشید. بهتر است که هر چه سریع تر برای درمان به متخصص مراجعه داشته باشید.
مرحله سوم
در صورتی که هیچ مشکل واضحی برای باروری وجود نداشته باشد، پیشنهاد می شود که زوج های جوان پس از گذشت یک سال و عدم موفقیت در باروری به پزشک مراجعه داشته باشند. سن زن بسیار مهم تر از سن مرد می باشد. برای زنان بالای 35 سال که بعد از 6 ماه تلاش برای باردار شدن موفق نمی شوند، اقدام برای آزمایشات باروری معقول است.
مرحله چهارم
در این مرحله باید تشخیص داده شود که آیا تخمک گذاری انجام می شود ، آیا اسپرم به اندازه کافی وجود دارد ، آیا این دو به هم می رسند و اینکه آیا رحم مکان مناسبی برای رشد جنین می باشد. برخی از این آزمایشات به شرح زیر است:
– آنالیز مایع منی
– آزمایش ذخیره تخمدان ( اولتراسوند، تعداد فولیکول آنترال)
– ارزیابی حفره رحم (اولتراسوند با محلول سالین)
– آزمایش لوله های فالوپ
– هیستروسکوپی
– لاپاراسکوپی
– آزمایش اندوکرین غدد درون ریز (پروژسترون، تیروئید، پرولاکتین)
بعد از اینکه جواب این آزمایشات گرفته شد می توان تشخیص داد که کدام یک از گزینه های درمان ناباروری می توانند مفید تر باشند. گزینه های درمان بر اساس احتمال موفقیت، خطرات و هزینه می توانند متفاوت باشند. یکی از روش هایی که احتمال موفقیت بالاتر و به نسبت هزینه بالاتری دارد، درمان ناباروری با ivf می باشد.
منبع : https://atlanticfertility.com/4-steps-to-finding-out-whether-you-need-fertility-treatment/