لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
Rating is disabled

 چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شویم

 چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شویم یکی از مهمترین سوالاتی است که خانم های دارای این سندروم از متخصص زنان می پرسند. سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین دلایل ناباروری زنان است. اما می توانید با تخمدان پلی کیستیک باردار شوید. تعدادی درمان ناباروری مؤثر در دسترس است که در ادامه توضیح داده می شود.

بیشتر زنان قادر خواهند بود با ترکیبی از تغییرات در شیوه زندگی و داروهای باروری ، بارداری را تجربه نمایند. در حالی که برخی از زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک به IVF احتیاج دارند ، اکثریت آنها با استفاده از درمانهای ناباروری با تکنیک های زیر باردار می شوند. در اینجا برخی از گزینه هایی که متخصص زنان خوب به شما توصیه می کند، عبارتند از :

چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شویم

کاهش وزن برای شروع مجدد تخمک گذاری

بسیاری از زنان دارای تخمدان پلی کیستیک اما نه همه با چاقی مبارزه می کنند. این بدان دلیل است که تخمدان پلی کیستیک در نحوه پردازش انسولین تاثیر منفی می گذارد ، که به نوبه خود می تواند باعث افزایش وزن شود.

یکی از اصلی ترین دلایلی که زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک نمی توانند تصور کنند این است که آنها تخمک گذاری نمی کنند ، یا مرتباً تخمک گذاری نمی کنند. زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک که اضافه وزن دارند ، احتمالاً در طی ماه ها بین دوره ها ، انوولاسیون (عدم تخمک گذاری) شدیدتری را تجربه می کنند.

مطالعات نشان داده اند که از کاهش وزن ممکن است باعث تخمک گذاری شود. لازم نیست همه وزن اضافی خود را کاهش دهند. طبق تحقیقات انجام شده ، کاهش 5 تا 10 درصد از وزن فعلی شما ممکن است برای شروع چرخه قاعدگی کافی باشد.

متأسفانه شواهد زیادی وجود ندارد که بگویند کاهش وزن به شما کمک می کند . شما هنوز هم نیاز به داروهای درمان  نا باروری دارید. تحقیقات نشان داده است که زنانی که وزن خود را از دست داده اند ، شانس زیادی برای موفقیت در درمان ناباروری دارند.

رژیم غذایی ، ورزش و تخمدان پلی کیستیک

داشتن یک رژیم غذایی سالم برای خانم های دارای تخمدان پلی کیستیک واقعا مهم است. این تا حدی به دلیل خطر بیشتر اضافه وزن و بخشی از آن به دلیل مشکل بدن آنها در تنظیم انسولین است.

همچنین به طور منظم ورزش های عادی در کاهش علائم تخمدان پلی کیستیک کمک می کند. در یک مطالعه ، ترکیبی از پیاده روی سریع و داشتن یک رژیم غذایی سالم ، منظم چرخه قاعدگی را 50 درصد بهبود بخشید.

یک شیوه زندگی سالم ممکن است به شما در درمان بهتر ناباروری کمک کند و مطمئناً به شما کمک می کند در کل احساس بهتری مانند کاهش وزن داشته باشید. اگر می خواهید باردار شوید ، ارزش این تلاش را دارد.

بیشتر بخوانید : رژیم غذایی مناسب در درمان تخمدان پلی کیستیک

مصرف برخی از داروها

ممکن است متخصص زنان برای درمان ناباروری و تخمدان پلی کیستیک شما دارو هایی را تجویز نماید. مصرف دارو ها طبق تجویز متخصص زنان بسیار مهم و حیاتی است.

انتخاب یک دکتر  زنان خوب می تواند در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری های زنان  بسیار مهم است. دکتر موسوی زاده در خصوص  چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شویم می تواند کمک شایانی به خانم های عزیز نماید.  جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

درمان نازایی با IVF

احتمالاً قبلا IVF  یا لقاح آزمایشگاهی شنیده اید.  IVF شامل استفاده از داروهای باروری تزریقی برای تحریک تخمدان ها است به طوری که تعداد خوبی از تخمک های بالغ را فراهم می کنند. سپس این تخمک ها به همراه اسپرم در ظرف های پتری قرار می گیرند. اگر همه چیز خوب پیش برود ، اسپرم برخی از تخمکها را بارور می کند.

تخمکهای بارور شده بین 3 تا 5 روز برای تقسیم و رشد  باید زمان داشته باشند که بعد از این مدت، یک یا دو مورد به رحم منتقل می شوند. این روش به عنوان انتقال جنین شناخته می شود. دو هفته بعد ، پزشک شما آزمایش بارداری را تجویز کند تا ببیند آیا این چرخه موفقیت آمیز بوده است یا خیر.

تمامی این موارد با توجه به آزمایشات و بررسی وضعیت جسمی خانم ها توسط متخصص زنان خوب تعیین و تجویز می شود تا باروری را خانم های دارای تخمدان پلی کیستیک تجربه نمایند.

تخمدان پلی کیستیک و ناباروری

حدوداً 5 تا 10 درصد از زنان درگیر این بیماری می شوند و این بیماری بر قدرت باروری آن ها تاثیر می گذارد. زنانی که به این بیماری مبتلا هستند دچار بی نظمی در قاعدگی، رشد موهای زائد در مناطق غیر معمول، آکنه و کیست های ریز در تخمدان ها می شوند.

تخمدان پلی کیستیک و ناباروری
تخمدان پلی کیستیک و ناباروری

تخمدان پلی کیستیک به طور منفی بر قدرت باروری تاثیر می گذارد زیرا زنان مبتلا به این بیماری تخمک گذاری نمی کنند یا تخمک گذاری منظم ( به صورت ماهانه) ندارند. به دلیل عدم نظم در تخمک گذاری، پریودها نامنظم می شوند. همچنین به دلیل افزایش سطح بعضی هورمون ها مانند تستوسترون اختلالات دیگری مانند دیابت بارداری رخ می دهد.

درمان تخمدان پلی کیستیک برای بارداری

افرادی که به تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند و قصد بارداری دارند باید در ابتدا تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند. رژیم غذایی سالمی داشته باشند و فعالیت بدنی خود را افزایش دهند. رژیم غذایی که از حداقل کربوهیدرات استفاده می شود و سه بار در هفته ورزش کردن می تواند کمک زیادی به کنترل این بیماری کند.

در صورتی که با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی باز هم تخمک گذاری روال منظمی نداشته باشد احتمالاً با تشخیص پزشک نیاز به مصرف دارو می باشد. گاهی با مصرف دارو تغییری در روند تخمک گذاری ایجاد نمی شود و نیاز است تا از دارو به صورت تزریقی استفاده شود. این داروها شامل هورمون هایی هستند که به تخمدان ها سیگنال آزادسازی تخمک را می رساند. در صورت تزریق این داروها معمولاً دو یا سه تخمک در ماه آزاد می شود. به همین دلیل احتمال چند قلوزایی بالاتر می رود.

در برخی موارد بعد از تزریق این داروها و تولید تخمک از روش درمان ناباروری با ivf استفاده می شود. این روش به این صورت است که تخمک ها از تخمدان ها گرفته می شوند و نمونه ای از اسپرم گرفته می شود. در محیط آزمایشگاه عملیات لقاح صورت می گیرد و تخمک های بارور شده یا همان رویان ها تشکیل می شوند. این رویان به رحم انتقال داده می شود و باقی رویان ها برای آینده فریز می شوند.

عوارض تخمدان پلی کیستیک

همان طور که گفته شد تخمدان پلی کیستیک باعث مقاومت بدن به انسولین می شود و این مورد خطر دیابت بارداری را بالا می برد. با یک آزمایش خون ساده می توان این مورد را بررسی کرد. در صورت مقاومت به انسولین، قرص متفورمین برای بیمار تجویز می شود.

نتیجه گیری

زنانی که به تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند به احتمال بیشتری به سرطان اندومتریال (دیواره رحمی) مبتلا می شوند. این مورد به دلیل سطح بالای هورمون استروژن در بدن است. دیواره رحمی به مرور زمان در نتیجه پریودهای نامنظم ضخیم می شود و این مورد خطر سرطان رحم را بالا می برد.

دکتر غزاله موسوی زاده با سابقه بیش از 15 سال درمان بیماری زنان

verywellfamily.com/how-to-get-pregnant-with-pcos-1960193

مقالات مرتبط

دکتر موسوی زاده دکتر زنان خوب در تهران 

تنبلی تخمدان 

دکتر خوب برای درمان تخمدان پلی کیستیک

ارتباط تخمدان پلی کیستیک و ناباروری

درمان تخمدان پلی کیستیک

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *