لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
Rating is disabled

بیماری مقاربتی کلامیدیا

کلامیدیا که با علائمی شبیه به سوزاک همراه است یک بیماری مقاربتی شایع در زنان است که باید مورد توجه و بررسی قرار بگیرد، کلامیدیا در واقع از نوعی باکتری موجود در بدن فرد مبتلا ایجاد می شود ، این بیماری که از باکتری کلامیدیا تراکوماتیس ناشی می شود به طور میانگین در طول یک سال ۴ میلیون زن را مبتلا می کند در واقع این یک بیماری شایع مقاربتی است که از عفونت های باکتریایی نشات می گیرد. این بیمایر می تواند مشکلات بسار جدی برای فرد ایجاد نماید ، بنابراین شخص حتما باید به یک متخصص زنان و زایمان جهت درمان آن مراجعه کند.

کلامیدیا در کدام قسمت ها شیوع می یابد؟

باکتری کلامیدیا در گردن رحم، مجرای ادرار، گلو یا راست روده تولید می شود و زندگی می کند ، بعد از مدتی نیز تکثیر می یابد و وسعت بیماری بیشتر می شود.

علائم این بیماری چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟

این بیماری با علایم بسیار خفیفی همراه است و در ابتدا تقریبا قابل تشخیص نیست و فرد مبتلا متوجه آن نمی شود ، در بیشتر موارد فرد مبتلا این بیماری را به طور ناخواسته به دیگران منتقل می کند.البته نوع دیگری از این بیماری وجود دارد که تنها از طریق آزمایش تخصصی قابل تشخیص است.

کلامیدیا در صورت پیشرفت لوله‌های رحم را تخریب می کند و همچنین باعث عفونت شدید لگن می شود. درد های شدید لگنی و درد در زمان مقاربت از علائم شایع این بیماری می باشد . احساس سوزش و خارش شدید در ناحیه تناسلی و گردن رحم نیز یکی از نشانه های عفونی شدن رحم به باکتری می باشد .

توجه داشته باشید که در صورت عدم درمان ،این بیماری می تواند منجر به ایجاد بیماری التهابی لگن یا PID شود. از آنجا که عفونت کلامیدیایی معمولا بدون نشانه است درمان آن در مراحل پیشرفته دشوار تر بوده و ممکن است آسیب های جدی در لوله‌های فالوپ ایجاد کند و منجر به مشکلات باروری شود. برای پیشگیری از این بیماری باید از مقاربت با افراد مشکوک یا آلوده جلوگیری نمایید ، همچنین رعایت موارد بهداشتی و محافظت از ناحیه تناسلی می تواند برای جلوگیری موثر واقع شود.

تشخیص بیماری کلامیدیا

تشخیص این بیماری توسط جراح و متخصص زنان و زایمان شهران قابل انجام است

روش تشخیص کلامیدیا

نمونه برداری از دهانه رحم و با استفاده از اسپکولوم انجام می شود.درمان نیز با مصرف آنتی بیوتیک و داروهای لازم انجام می گیرد، البته نوع درمان به میزان شیوع بیماری بستگی دارد .

با تشکر، مدیریت سایت دکتر موسوی زاده

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *