جراحی فیبروم رحم
میومکتومی یا جراحی فیبروم رحم یک روش جراحی برای خارج کردن فیبروم های رحمی می باشد. فیبروم ها تومورهای خوش خیمی هستند که در رحم و معمولاً در سال های باروری زن، به وجود می آیند. احتمال بروز فیبروم ها در هر سنی وجود دارد. هدف از جراحی فیبروم رحم خارج کردن فیبروم ها از رحم می باشد. برخلاف روش هیسترکتومی که کل رحم برداشته می شود، در روش میومکتومی فیبروم ها برداشته شده و رحم حفظ می گردد.
زنانی که تحت جراحی فیبروم رحم قرار می گیرند، شاهد بهبود علائم فیبروم ها یعنی پریود های سنگین و دردهای لگنی می باشند.
هدف جراحی فیبروم رحم
جراحی فیبروم رحمی برای بهبود علائم فیبروم ها که در فعالیت های روزمره فرد اختلال ایجاد می کند، انجام می شود. در صورت نیاز به جراحی برای برداشتن فیبروم ها، به دلایل زیر میومکتومی به جای هیسترکتومی پیشنهاد می گردد:
– برنامه ریزی برای بارداری در آینده
– در صورتی که فیبروم ها در بارداری زن اختلال ایجاد کند.
– حفظ رحم
در زیر یک فیلم در رابطه با جراحی فیبروم رحم مشاهده می کنید:
انواع جراحی فیبروم رحم
بر اساس سایز، تعداد و محل فیبروم ها، یکی از سه روش جراحی فیبروم رحم یا میومکتومی انتخاب می گردد:
– میومکتومی شکمی – در این روش بر روی شکم یک برش ایجاد شده و به رحم دسترسی پیدا می شود. سپس فیبروم ها خارج می گردند. نام دیگر این روش لاپاراتومی می باشد. برش های ایجاد شده در این روش به صورت افقی یا عمودی هستند.
– میومکتومی لاپاراسکوپیک یا رباتیک – در این روش با ایجاد چند برش کوچک بر روی شکم، فیبروم ها خارج می شوند. گاهی اوقات فیبروم ها به تکه های کوچکی تقسیم شده و از دیواره شکمی خارج می شوند.
– میومکتومی هیستروسکوپیک – در این روش از طریق واژن و دهانه رحم، ابزار جراحی وارد رحم شده و سپس یک مایع مخصوص وارد رحم می شود تا رحم گسترش یابد. فیبروم ها از دیواره رحمی جدا شده و از رحم خارج می شوند. در موارد نادری از روش لاپاراسکوپی برای همراهی با این روش استفاده می گردد.
مراقبت های بعد از جراحی فیبروم رحم
بعد از مرخص شدن از بیمارستان برای بیمار داروهای مسکن تجویز می شود. همچنین محدودیت های غذایی و فعالیتی به بیمار توضیح داده می شود. احتمال دارد بیمار بعد از جراحی به مدت حداکثر 6 هفته شاهد لکه بینی باشد. این مورد بستگی به روش جراحی دارد.
نتیجه جراحی فیبروم رحم
– بهبود علائم فیبروم – اکثر زنان بعد از جراحی میومکتومی شاهد بهبود علائم و نشانه های فیبروم رحم می باشند. از علائم شایع فیبروم رحمی می توان به خونریزی های بیش از حد در قاعدگی و دردهای لگنی اشاره کرد.
– بهبود قدرت باروری – برداشتن فیبروم ها با میومکتومی می تواند سبب بهبود قدرت باروری شود. بعد از جراحی میومکتومی حداقل تا شش ماه تا یک سال صبر کرده تا رحم فرصت کافی برای بهبود داشته باشد سپس برای بارداری اقدام گردد.
منبع : https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/myomectomy/about/pac-20384710
مطالب مرتبط با این مقاله: