لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
Rating is disabled

درمان اندومتریوز

گزینه های درمانی مختلفی برای درمان اندومتریوز وجود دارد که از جمله آنها می توان به دارودرمانی اشاره کرد. گرچه دارودرمانی به درمان صد در صد اندومتریوز منجر نمی شود ولی درد را به میزان قابل توجهی تسکین می دهد. گاهی نیاز به داروهای مختلفی برای درمان درد اندومتریوز می باشد، که برای بیمار نسخه می شود.

داروهای مسکن برای اندومتریوز

در صورتی که علائم این بیماری خفیف باشد، برای بیمار مسکن تجویز می گردد. این داروها شامل داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی می باشد مانند ایبوپروفن و ناپروکسن. گاهی اوقات درد اندومتریوز بسیار شدید می باشد و با داروهای مسکن تسکین نمی یابد، در این صورت نیاز به تجویز داروهای قوی تری می باشد.

درمان اندومتریوز
درمان اندومتریوز

هورمون تراپی

در صورتی که قرص مسکن در تسکین درد موثر واقع نشود، می توان از هورمون تراپی بهره برد. برخی داروها تولید استروژن در بدن را کاهش می دهند. همچنین برخی داروهای هورمونی به جلوگیری از قاعدگی کمک کرده و نواحی اندومتریوز خونریزی کمتری خواهند داشت. به این ترتیب تورم ناحیه کم تر شده و از به وجود آمدن کیست تخمدان تا حدودی پیشگیری می شود. متداول ترین داروهای هورمونی که تجویز می شود به شرح زیر است:
–    قرص های جلوگیری از بارداری . این نوع قرص ها شامل هورمون های استروژن و پروژسترون می باشند.
–    داروهایی که گنادوتروپین آزاد می کنند. پزشک این داروها را یا به صورت اسپری و یا به صورت شات برای بیمار تجویز می کند. مصرف این داروها به دلیل عوارض جانبی که بر قلب و استخوان ها دارد در مدت زمان محدودی ( 6 ماه) می تواند مصرف شود.
–    داروهای ضد بارداری پروژستین . این داروها به شکل قرص، شات و IUD می باشد. این داروها درد را کاهش داده و در طول مدت استفاده قاعدگی یا به طور کلی قطع می شود و یا کمتر اتفاق می افتد.
–    دانازول . این دارو از آزاد سازی هورمون مخصوص دوران قاعدگی پیشگیری می کند. نیاز است تا از داروهای پیشگیری از بارداری همراه با این داروها استفاده گردد. در صورتی که همزمان با مصرف دانازول زن باردار شود، احتمال آسیب به جنین وجود دارد.
هورمون تراپی می تواند عوارض جانبی متعددی مانند اضافه وزن، افسردگی ، آکنه ، رشد مو در بدن و خونریزی غیر معمولی را موجب شود. نیاز است تا در مورد عوارض و مزایای این روش با پزشک مشورت گردد. همچنین در صورتی که مصرف این داروها قطع گردد، علائم دوباره ظهور می کنند. در صورت برگشت علائم بیماری با پزشک مشورت گردد.

مهار کننده های آروماتاز

آروماتاز یک ماده شیمیایی بوده که به تولید بیشتر استروژن در بدن کمک می کند. مهار کننده های آروماتاز از تولید استروژن پیشگیری کرده و سطح استروژن بدن را کاهش می دهند. این داروها به طور مرتب برای درمان آندومتریوز استفاده نمی گردند، ولی در برخی مواقع برای کاهش درد اندومتریوز استفاده می گردند. در این دوره درمانی نباید برای بارداری تلاشی صورت گیرد.

گزینه های درمانی مختلفی برای درمان اندومتریوز وجود دارد که از جمله آنها می توان به دارودرمانی اشاره کرد. همچنین در موارد زیادی دیده شده که برای درمان ناباروری نیاز به درمان اندومتریوز می باشد. دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی و بارداری به روش IVF با بهره گیری از روش های نوینی به درمان اندومتریوز می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

علائم اندومتریوز

جدا از درد که یکی از نشانه های اصلی این بیماری است، دیگر علائم به شرح زیر است:
–    پریود های سنگین و طولانی
–    میگرن شدید یا درد کمر در طول قاعدگی
–    مدفوع کردن همراه با درد
–    آلرژی که نزدیک به قاعدگی بدتر می شود
–    خونریزی بین دو قاعدگی
–    احساس خستگی
–    حالت تهوع
–    اسهال
منبع : https://www.webmd.com/women/endometriosis/understanding-endometriosis-treatment

مقالات مرتبط با این مقاله:

آندومتریوز تخمدان

آندومتریوز و بارداری

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *