لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
امتیاز بده

درمان تخمدان پلی کیستیک

امتیاز بده

درمان تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک نمی تواند درمان شود ولی علائم این بیماری می توانند مدیریت گردند. گزینه های درمانی براساس علائمی که فرد تجربه می کند، متفاوت می باشند. درمان تخمدان پلی کیستیک در این مقاله توضیح داده می شود:

درمان تخمدان پلی کیستیک با تغییر در سبک زندگی

در زنانی که اضافه وزن دارند، علائم و عوارض شایع این بیماری با کاهش وزن به میزان قابل توجهی از بین می رود. کاهش تنها 5 درصد از وزن می تواند به بهبود قابل ملاحظه ای در این بیماری منجر شود. با بررسی شاخص توده بدنی یا BMI می توان به متناسب بودن وزن پی برد. شاخص توده بدنی سالم عددی بین 18.5 و 24.9 دارد. با کمک ماشین حساب و وزن و قد فرد می توان این عدد را محاسبه کرد.
با ورزش کردن منظم و برخورداری از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می توان کاهش وزن مناسبی داشت. بهتر است که در این رژیم غذایی از سبزیجات و میوه ها به مقدار مناسب ( حداقل 5 وعده در روز) ، غلات کامل و برنج قهوه ای، گوشت مرغ و ماهی و گوشت قرمز بدون چربی استفاده شود.

درمان تخمدان پلی کیستیک
درمان تخمدان پلی کیستیک

دارودرمانی در درمان تخمدان پلی کیستیک

داروهای بسیاری برای درمان تخمدان پلی کیستیک وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها متناسب به شرایط فرد اشاره می کنیم.

قاعدگی های نامنظم

قرص های پروژسترون هر سه الی چهار ماه برای فرد تجویز می گردد. این قرص ها می توانند به طور ماهیانه و با تجویز پزشک هم مصرف شوند. این قرص ها هم برای تنظیم قاعدگی و هم برای پیشگیری از سرطان رحم (سرطان دیواره رحم یا آندومتریال ) برای بیمار تجویز می شود. دیگر روش های دارو درمانی از طریق هورمون مانند روش IUS نیز به نازک ماندن دیواره رحمی کمک می کنند.

دیگر روش های دارو درمانی از طریق هورمون مانند روش IUS نیز به نازک ماندن دیواره رحمی کمک می کنند. دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی و بارداری به روش IVF با بهره گیری از روش های نوینی به درمان تخمدان پلی کیستیک می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

مشکلات ناباروری

با درمان تخمدان پلی کیستیک ، بسیاری از مشکلات ناباروری درمان می شوند. بسیاری از زنان با مصرف قرص های تجویزی در اوایل سیکل قاعدگی و به مدت زمان طولانی، درمان می شوند. در صورتی که با دارودرمانی مشکل ناباروری برطرف نگردد، می توان روش های دیگر درمان ناباروری مانند درمان ناباروری با IVF را امتحان نمود.
اولین داروی پیشنهادی برای بیماران مبتلا به تخمدان پلی کیستیک، کلومیفن می باشد. این دارو تخمدان ها را به آزادسازی  تخمک در ماه تشویق می کند. در صورتی که با استفاده از این دارو، تخمک گذاری تحریک نشود می توان از متفورمین استفاده شود. این دارو برای پایین آوردن سطح قند خون در زنان مبتلا به دیابت نوع دو می باشد ولی برای زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هم استفاده می شود.
در صورتی که باروری با داروهای خوراکی صورت نگیرد می توان از گنادوتروپین (داروی محرک غده جنسی) استفاده گردد. این نوع دارو به صورت تزریقی استفاده شده و می تواند موجب تحریک بیش از حد تخمدان ها و چند قلوزایی شود.

یک جایگزین برای گنادوتروپین می تواند جراحی لاپاراسکوپی تخمدان باشد. این روش درمانی نیز می تواند بسیار مفید بوده و خطر چند قلو زایی را هم در پی ندارد.
منبع : https://www.nhs.uk/conditions/polycystic-ovary-syndrome-pcos/treatment/

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 پاسخ

  1. خسته نباشید من مشکل پلی کیست دارم سنو و آزمایش گرفتم و دکتر برام دارو نوشت
    چند روزی هست داروی لاغری پلاتین (اصلی) و مصرف میکنم میتونم هردو و باهم مصرف کنم یا تداخل دارویی دارع؟

    1. ننوشتید با چه دارویی مصرف می کنید امامصرف داروی لاغری توصیه نمی شود.
      سعی کنید با اصلاح سبک زندگی این مشکل رو برطرف کنید.