لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
Rating is disabled

شانکروئید چیست؟

یکی از انواع بیماری هایی که در ناحیه آلت تناسلی ایجاد می شود شانکروئید است. البته این بیماری درصد شیوع چندانی ندارد. مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که راه انتقال این بیماری رابطه جنسی می باشد. بنابراین در همین جا مشخص می شود که تمامی توضیحات و توصیه هایی که در زمینه انجام رابطه های جنسی کم خطر داده می شود از چه درجه اهمیتی برخوردار هستند و به منظور پیشگیری بروز این بیماری ها رخ می دهد.

در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با یکی از انواع بیماری های مهم اما کم خطر به خصوص شانکروئید چیست؟ آشنا کنیم.

شانکروئید چیست؟

شانکروئید چه علائمی دارد؟

یکی از نکات منفی ای که در این نوع عفونت وجود دارد این است که علائم و نشانه های این بیماری بعد از گذشت 4 الی 10 روز بعد از انتقال آن بروز و ظهور پیدا می کند.

مهم ترین نشانه های این بیماری:

  • ایجاد زخم هایی که باز هستند روی آلت تناسلی مثل مقعد و دهانه واژن
  • خروج ترشحات عفونی از ناحیه زخم ها
  • در مواردی این زخم ها دردناک هستند و زنان از این درد ها در آزار اند
  • ایجاد غددی که دارای تورم و التهاب هستند به خصوص در کشاله های ران

یکی از مهم ترین نکاتی که باید مد نظر داشته باشید این است که علائم این بیماری را نباید با علائم بیماری هایی مثل هرپس یا بیماری سفیلیس اشتباه بگیرید. زیرا که گاهاً تشابهاتی بین علائم این بیماری ها دیده می شود.

از سوی دیگر نیز این بیماری هم در مردان و هم در زنان امکان ایجاد دارد. از این رو همه زنان و مردان باید نسبت به این علائم حساس باشند و در صورت مشاهده در اولین فرصت به یک متخصص زنان و زایمان توانمند و با تجربه مراجعه کنند.

علت بروز بیماری شانکروئید

این بیماری ناشی از انتقال ویروسی به نام هموفیلوس دوکرئی است. این ویروس می تواند از طریق برقراری رابطه جنسی به شریک جنسی منتقل شود و سبب بروز علائم این بیماری گردد.

نحوه تشخیص بیماری شانکروئید

بیماری شانکروئید را می توانند از طریق بررسی زخم ها تشخیص دهند. زمانی که شما به یک متخصص مراجعه می کنید وی می تواند عفونت ها و نوع تورم ها را مورد بررسی قرار دهد و تشخیص های لازم را داشته باشد.

جالب است بدانید که آزمایش خون از شما گرفته نمی شود و صرفا با بررسی عفونت و زخم ها در زیر دستگاه میکروسکوپ می توان نوع بیماری را تشخیص داد. بنابراین نیازی به نگرانی وجود ندارد.

آیا بیماری شانکروئید درمان پذیر است؟

بلی خوش بختانه بیماری شانکروئید را می توان با دارو درمانی معالجه نمود. انواع دارو هایی که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند موارد زیر هستند:

  • آزیترومایسین
  • سفتر یاکسون
  • اریترومایسین
  • سیپروفلوکساسین

البته دو نکته در زمینه درمان این بیماری وجود دارد:

در ابتدا این که هم خودتان و هم شریک جنسی شما باید همزمان تحت درمان قرار گیرید.

دوم این که تورم ها و عفونت ها در ابتدا باید با سوزن های مخصوص خالی شوند سپس روند دارو درمانی آغاز می شود.

شایان ذکر است که گفته شود هیچ گونه دارویی را بدون نسخه پزشک و دستور وی نباید تهیه نمود.

آیا بیماری شانکروئید از مادر به جنین یا نوزاد منتقل می شود؟

زنانی که به این بیماری دچار شده اند به راحتی امکان بارداری دارند و این بیماری هیچ مانعی بر سر راه حاملگی ندارد. از طرف دیگر تا کنون گزارشی نداشته ایم مبنی بر این که این بیماری از فرد و مادر بیمار به جنین منتقل شده باشد.

اما اقدامی که پزشکان انجام می دهند این است که پیش از تولد نوزاد و در دوران جنینی مادر را با تجویز انواع داروهای آنتی بیوتیکی درمان می کنند تا زمینه برای تولد نوزاد سالم فراهم باشد.

کتوسل خفیف ممکن است علائمی به همراه نداشته باشد. مخصوصا اگر این عارضه کمتر از 2 سانتی متر باشد. ولی در موارد شدید تر و بزرگ تر ، بیماران با شکایت موارد مختلفی به متخصص مراجعه می کنند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به خانم دکتر غزاله موسوی زاده  متخصص زنان در غرب تهران با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

چکیده مطلب

در طول این مقاله مشخص گردید که این بیماری خطرات چندانی در پی ندارد اما در صورتی که به موقع تشخیص داده شود می توانید از ابتلای شریک جنسی تان پیشگیری کنید. از سوی دیگر در صورتی که می خواهید مادر شوید و برای بارداری اقدام کنید بهتر است که در ابتدا این بیماری را درمان کنید سپس برای بارداری آماده شوید.

توصیه می شود در این موارد به بهترین متخصصین در این زمینه مراجعه کنید تا روند تشخیص و درمان با تخصص و مهارت بیشتری انجام شود. در این موارد احتمال افزایش موفقیت روند درمان وجود دارد.

باتشکر مدیریت سایت دکتر غزاله موسوی زاده بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران.

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *