علت خونریزی های نا منظم

خونریزی های نامنظم در خانم ها می تواند دلایل متعددی داشته باشد. دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان و زایمان در ادامه در خصوص منشا و علل این خونریزی ها بیشتر توضیح خواهند داد.

علل متداول خونریزی های نا منظم

  • خونریزی رحمی
  • خونریزی واژینال
  • خونریزی از تخمدان (علل هورمونی از دلایل خونریزی از تخمدان هاست.)
علت خونریزی های نا منظم

سایر علل خونریزی های نامنظم عبارتند از :

بی نظمی قاعدگی

در واقع زمانی بی نظمی قاعدگی اطلاق می شود که بین دو پریود، فرد دچار خونریزی غیر طبیعی شود. در این حالت است که ممکن است برای زنان نگرانی هایی را ایجاد نماید که باید در اسرع وقت به متخصص مراجعه شود.

بارداری

برخی از مواقع خونریزی نامنظم در خانم هایی که در سنین باروری هستند، اتقاق می افتد، اولین موردی که متخصص زنان و زایمان علت خونریزی را بیان می کند، احتمال بارداری، سقط و یا احتمال بارداری خارج رحمی است. بنابراین همیشه باید، در خانمی که در سنین باروری هستند و دچار خونریزی های نامنظم می شوند، بارداری را در نظر گرفت.

مصرف قرص های ضد بارداری

قرص های ضد بارداری که به صورت نامنظم ممکن است مصرف شود، گاهی باعث خونریزی های غیر طبیعی می شود.
مصرف قرص های ضد بارداری که صورت اورژانسی است، این خود دلیل نامنظمی پریود شده و خونریزی های دوره قاعدگی را نامنظم می کند.

استفاده از دستگاه داخل رحمی (IUD)

استفاده از این دستگاه ها که برای جلوگیری از بارداری است، یکی از دلایل خونریزی های غیر طبیعی است.

اختلالات هورمونی

علاوه بر موارد فوق اختلالاتی مانند اختلالات هورمونی خود علت دیگر خونریزی های نامنظم است.
برهم خوردگی تعادل هورمون های استروژن و پروژسترون
خانم ها در بدن خود دارای دو نوع هورمون استروژن و پروژسترون می باشند، که مسئولیت چرخه قاعدگی را بر عهده دارند. زمانی که در هر یک از این هورمون ها تعادل بر هم خورد، خونریزی های غیر طبیعی ایجاد می شود که مابین دو قاعدگی رخ می دهد.

تیروئید و خونریزی های نامنظم

اختلالات تیروئیدی هم می تواند خونریزی غیر طبیعی را ایجاد نماید.

تخمدان پلی کیستیک

تخمدان پلی کیستیک یا PCO نوع دیگری از اختلالت هورمونی است که خونریزی غیر طبیعی ایجاد می کند.

چاقی بیش از حد

یکی از دلایل خونریزی ها چاقی است که اضافه وزن نیز باعث بروز تخمدان پلی کیستیک می شود.

علت خونریزی های نا منظم

بیشتر بخوانید : سیستوسل یا افتادگی مثانه

خونریزی قبل از یائسگی

زمانی که زنان به سن یائسگی می رسند و یا قبل از رسیدن به یائسگی، دچار خونریزی های غیر طبیعی می شوند. ممکن است فواصل پریود ها به هم نزدیک شود و حتی فرد در ماه به دو الی سه خونریزی دچار شود. سپس به مرور زمان شدت خونریزی ها کاهش پیدا کند و قطع شود. که خود یکی از اختلالات هورمونی است که به علت یائسگی ایجاد می شود.

عفونت ها و خونریزی های نامنظم

برخی از عفونت ها، مخصوصا بیماری های مقاربتی ممکن است خود را با خونریزی های غیر طبیعی نشان دهند. که در واقع با معاینه ای فرد توسط متخصص زنان و زایمان می شود، اگر علائمی از عفونت مشاهده شود، با درمان عفونت ها می توان این عارضه را برطرف کرد.
گاهی اوقات این خونریزی ها خود علامتی از یک عفونتی است که فرد از آن بی اطلاع می باشد. بنابراین در اولین فرصت بعد از اتمام خونریزی با مراجعه به متخصص زنان و معاینه شدن می توان، منشا این عفونت را تشخیص داد.

علل خونریزی های رحمی

پولیپ های رحمی

خونریزی های رحمی دلایل مختلفی دارند. یکی از دلایل این خونریزی ها پولیپ های رحمی است. پولیپ ها توده های خوش خیمی هستند که داخل کویته اندومتریوز و رحم قرار دارند و می توانند سایز های مختلف داشته باشند. تشخیص این نوع از توده ها توسط سونوگرافی انجام می شود. که اگر فردی دارای پولیپ های رحمی است، ممکن است خونریزی هایی در فواصل بین دو پریود خود داشته باشد.

فیبروم ها

از عمده دلایل خونریزی در زنان ، فیبروم ها هستند. فیبروم ها توده های خوش خیمی هستند که با سایز های مختلف وجود دارند و در بخش های مختلف رحم قرار می گیرند. که بسته به سایز و محل قرار گیری این توده ها، می توانند باعث خونریزی های غیر طبیعی شوند.

انواع فیبروم

فیبروم ها به سه دسته تقسیم می شوند، فیبروم ساب سروزال، ساب موکوزال و اینترامورال می باشند.
فیروم های ساب سروزال بر روی رحم قرار گرفته اند ، معمولا این نوع از فیبروم ها خونریزی ایجاد نمی کنند. ممکن است در شرایط که بسیار بزرگ شوند و درد ، فشار و اثر فشاری ایجاد نمایند، باعث خونریزی شوند. ولی معمولا خونریزی شدید را ایجاد نمی کنند.
فیبروم هایی بیشتر باعث خونریزی می شوند، فیبروم های اینترامورال هستند. زیرا این نوع از فیبروم در داخل بافت رحم قرار می گیرند.
همچنین فیبروم ساب موکوزال که داخل بافت اندومتر رحم هستند، خونریزی های غیر طبیعی ایجاد می کنند.
که بعد از آن که علت خونریزی نا منظم ، فیبروم ها تشخیص داده شوند، فیبروم ها بزرگ باشند و یا خونریزی های خیلی شدید ایجاد کنند، ممکن است به درمان طبی پاسخ نداده و متخصص زنان مجبور به درمان جراحی شوند.

کیست های تخمدان

کیست های تخمدان ممکن است با سایزهای مختلفی وجود داشته باشند که در برخی از افراد ایجاد درد می کنند و گاهی ممکن است که این کیست ها مسبب خونریزی های غیر طبیعی به صورت لکه بینی قبل و بعد از پریود و فواصل بین پریود شوند.

خونریزی های نامنظم در خانم ها می تواند دلایل متعددی داشته باشد. متخصص زنان و زایمان در ادامه در خصوص منشا و علل این خونریزی ها بیشتر توضیح خواهند داد.جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به خانم دکتر غزاله موسوی زاده  متخصص زنان در غرب تهران با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

سخن آخر

زمانی که فردی با خونریزی نا منظم به متخصص زنان و زایمان مراجعه می کند، با توجه به سن فرد (نوجوانی، باروری، یائسگی) ، تشخیص های متفاوتی مطرح می شود.
ولی اولین اقدامی که باید متخصص زنان انجام دهد، دریافت شرح حال مناسب مانند زمان شروع خونریزی، چه مدت خونریزی های ادامه داشته و در صورت وجود در سن باروری توجه به بارداری، سقط و بارداری خارج از رحم باید مد نظر گرفته شود.
در صورتی که در سنین نوجوانی این خونریزی ها رخ دهد، اختلالت هورمونی مانند وجود کیست مد نظر قرار می گیرد.
در سنین بالا تر وجود فیبروم های رحمی و یائسگی از مهمترین دلایل خونریزی های نامنظم هستند.
که با دریافت یک شرح حال مناسب، تجویز آزمایشات هورمونی، تست بارداری و در نهایت سونوگرافی علت خونریزی ها توسط متخصص زنان و زایمان مشخص می شود، سپس درمان مورد نیاز با توجه به اطلاعات به دست آمده انجام می شود.

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

3 Responses
  1. سلام شش ماه است که زایمان کردم از ماه سوم پریود شدم ولی این ماه یبار پریود شدم خیلی کم خون‌ریزی داشتم و خون سیاه بود الان بعد از 15,روز دوباره امروز خون تازه دیدم سابقه سرطان خانوادگی هم دارم

    1. برای چکاپ و بررسی بیشتر به مطب مراجعه نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *