لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
امتیاز بده

فیبروم رحم

امتیاز بده

فیبروم رحم یکی از بیماری های شایع در بین زنان است. این بیماری با نام تومور خوش خیم ماهیچه مسطح رحمی هم شناخته می شود. در این باره باید گفت که حدود 50 درصد از زنان در سنین باروری یعنی سنین 25 تا 40 سالگی ممکن است به بیماری فیبروم مبتلا شوند . اصولا فیبروم رحم اگر کوچک بوده و سایز قابل توجهی نداشته باشد ، علامتی مشخص به همراه ندارد ولی در سونوگرافی کاملا شناسایی می شود. اما اگر وضعیت بیماری حاد باشد و شدت گیرد ، نشانه هایی چون افزایش حجم خونریزی قاعدگی ، درد زیاد حین دوره قاعدگی و نازایی و درد لگن بیمار را درگیر خود می کنند. لازم به ذکر است که فیبروم رحم ارتباطی به زایمان های گذشته ندارد و نمی توان گفت که زایمان طبیعی یا زایمان سزارین در این باره تاثیری دارند.

فیبروم رحم
فیبروم رحم

انواع مختلف فیبروم رحم

  • فیبروم داخل ماهیچه رحم
  • فیبروم خارج رحم که با فرم توده های برجسته ظاهر می شود .
  • فیبروم زیر مخاط که درون حفره رحم جای دارد .
فیبروم رحم یکی از بیماری های شایع در بین زنان است . این بیماری با نام تومور خوش خیم ماهیچه مسطح رحمی هم شناخته می شود. دکتر  غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی و بارداری به روش IVF با بهره گیری از روش های نوینی به درمان این بیماری می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

علایم و نشانه های بیماری

علایم و نشانه های فیبروم رحم با توجه به ابعاد و موقعیت آن به شرح زیر است :

اکثر فیبروم ها که در رحم تشکیل می شوند ، ابعاد کمی داشته و کوچک می باشند که در صورت شناسایی و تشخیص به صورت اتفاقی طی سونوگرافی وجودشان محرز می شود که به دلیل عدم نشانه و علامت درمان به خصوصی نیاز نیست و تنها لازم است بیمار به منظور کنترل ابعاد فیبروم ها ، هر 3 الی 6 ماه یک بار به مطب متخصص زنان مراجعه نماید تا در صورت شدت گرفتن بیماری تمام مراحل درمانی به درستی پیش بروند .

در صورت پیدایش نشانه های آزاردهنده ای همچون درد شکمی و اختلال در عادت ماهانه باید بیمار یرا جدی گرفته و درمان را انجام داد . در مورد فیبروم های بزرگ و دارای علایم شدید ، بهترین درمان و تکمیل بهبودی ، برداشت کامل فیبروم و یا میومکتومی طی عمل جراحی است که در پی این کار ممکن است پس از گذشت مدت زمانی از جراحی ، امکان بروز و بازگشت فیبروم ها در رحم فراهم است .

علائم فیبروم رحمی ممکن است به شکل زیر باشد:

  • خونریزی سنگین و دردناک در زمان قاعدگی
  • خونریزی در بین دو سیکل قاعدگی
  • فشار ، درد یا احساس پری در قسمت زیر شکم
  • رحم بزرگ یا شکم بزرگ
  • یبوست
  • تکرر ادرار یا ناتوانی در تخلیه کامل مثانه
  • درد هنگام آمیزش جنسی
  • ناباروری یا سقط مکرر جنین

 

علت فیبروم رحم

خیلی فاکتور ها وجود دارند که موجب فیبروم رحم می شوند. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شروع قاعدگی در سن پایین
  • مصرف داروهای ضد بارداری
  • فقر ویتامین D و علل ارثی
  • مصرف بیش از حد گوشت قرمز
  • مصرف پایین سبزیجات و میوه و محصولات لبنی
  • مصرف الکل

فیبروم بدخیم

احتمال این که فیبروم در رحم بدخیم شود کم است ولی ممکن است فیبروم های کوچک پس از دوره یائسگی رشد نمایند که در چنین شرایطی ، اولین اقدام جراحی برداشت فیبروم یا برداشت رحم است گاه می توان از هیستروسکوپی رحم هم برای این درمان کمک گرفت . البته لازم به ذکر است که در اکثر بیماران پس از یائسگی با قطع ترشحات هورمونی از سوی تخمدان فیبروم رحم نیز کوچک و ضعیف می شود و نیاز به هیچ نوع درمانی نیست.

فیبروم رحم
فیبروم رحم

جراحی فیبروم رحم

جراحی فیبروم رحم یا میومکتومی، شیوه جراحی است که در آن فیبروم های رحمی برداشته می شوند. فیبروم ها، تومورهای غیر سرطانی هستند که در رحم و عمدتا در سنین باروری دیده می شوند. هدف از این جراحی، احیای عملکرد رحم می باشد. برخلاف هیسترکتومی که در آن، کل رحم برداشته می شود، در این روش تنها فیبروم ها برداشته می شوند و رحم، سالم و دست نخورده باقی می ماند.

دلایل انجام جراحی فیبروم رحم

در صورتی که وجود فیبروم در رحم، منجر به بروز علائم شود، جراحی توصیه می شود. در مواردی که خانمی تمایل به بارداری داشته باشد، فیبروم ها با باروری تداخل داشته باشند و یا در مواردی که خانمی نخواهد رحم خود را از دست بدهد، جراحی میومکتومی نسبت به هیستروسکوپی در اولویت قرار می گیرد.

میومکتومی لاپاراسکوپی

در این روش، جراح از طریق ایجاد برش های کوچک در ناحیه شکم، و از طریق لاپاراسکوپ، نسبت به برداشتن و درآوردن فیبروم ها اقدام می کند.  در برخی موارد، فیبروم ها به صورت قطعات کوچکی در می آیند و امکان برداشتن آن ها با برش های کوچک نیز وجود دارد. در آورن فیروم ها با این روش، درد و خونریزی کمتری را به همراه دارد و فرد سریع تر قادر به انجام فعالیت ها و کارهای روزانه خود می باشد.

مقاله های مرتبط عبارتست از :

درمان سرطان رحم

سرطان رحم

پولیپ رحم

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکتر موسوی زاده

با تشکر مدیریت سایت دکتر موسوی زاده جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی.

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *