کیست بارتولن

کیست بارتولن

غده بارتولن در دو طرف ورودی واژن قرار دارد. این غدد به اندازه ی یک نخود فرنگی می باشند. این غدد در حقیقت مایعی را ترشح می کنند که واژن را مرطوب نگاه می دارد. این مایع از طریق مجراهای لوله مانندی به واژن  می رسد. در صورتی که این مجراها مسدود شوند، مایع ترشحی از این غدد محبوس می شوند و تشکیل کیست می دهند. کیست بارتولن در اکثر مواقع دردی نداشته و خوش خیم و غیر سرطانی هستند.

علت کیست بارتولن

علت انسداد این مجراها مشخص نمی باشد ولی در موارد نادری این انسداد می تواند به دلیل عفونت ناشی از بیماری های مقاربتی مانند سوزاک و بیماری کلامیدیا ایجاد شود. حدوداً دو زن از ده زن به کیست بارتولن دچار شده و در اغلب مواقع در دهه بیستم زندگی به این بیماری دچار می شوند. بسیار بعید است که کیست بارتولن در زنان مسن به وجود آید.

کیست بارتولن
کیست بارتولن

علائم کیست بارتولن

این کیست می تواند هیچ گونه علائمی نداشته باشد مگر اینکه به اندازه کافی بزرگ شده و یا عفونی شده باشد. در صورتی که کیست عفونت کرده باشد می تواند درد بسیاری را موجب شده و در هنگام نزدیکی، راه رفتن و … درد ایجاد کند. در صورتی که کیست بزرگ شده باشد می تواند یک طرف لابیای ماژور را نسبت به لابیای دیگر آویزان تر کند. امکان دارد ک فرد تب و ترشحات غیر طبیعی از واژن را هم تجربه کند.

تشخیص کیست بارتولن

تنها متخصص زنان می تواند به طور قطع این کیست را تشخیص دهد. امکان دارد که نمونه ای از ترشحات واژن گرفته شود تا در زیر میکروسکوپ بررسی گردد. با بررسی این ترشحات می توان به بیماری های مقاربتی پی برد. در صورتی که فرد به آبسه دچار شده باشد، نمونه ای از ترشح واژنی به آزمایشگاه فرستاده می شود. در صورتی که زن کمتر از 40 سال سن داشته باشد، نمونه از کیست (بیوپسی) گرفته می شود تا سرطان ولو بررسی گردد.

درمان کیست بارتولن

در صورتی که با انجام معاینات و آزمایشات لازم مشخص گردد که فرد به بیماری های مقاربتی مبتلا بوده و یا کیست عفونت کرده باشد، برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می گردد. همچنین امکان دارد که داروهای موضعی و کرم های مخصوصی تجویز گردد. در صورتی که بیمار کمتر از 40 سال سن داشته باشد، احتمالاً مشکل خاصی نداشته و نیازی به درمان ندارد. احتمالاً  با حمام نشسته این کیست به راحتی از بین می رود. وان حمام را به اندازه 7 تا 10 سانتی متر پر از آب کنید و به آرامی در وان بنشینید. این کار را 3 تا 4 بار در روز انجام دهید. به این ترتیب کیست ترکیده و خود به خود ترشح می کند.

در صورتی که با انجام معاینات و آزمایشات لازم مشخص گردد که فرد به بیماری های مقاربتی مبتلا بوده و یا کیست عفونت کرده باشد، برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می گردد. دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی با استفاده از روش های نوینی به درمان بیماری های زنان و انجام جراحی های مرتبط می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

جراحی کیست بارتولن

امکان دارد که پزشک برش کوچکی را بر روی کیست ایجاد کرده و یک کاتتر پلاستیکی را در مجرای ورودی قرار داده تا به کیست اجازه ی تخلیه بدهد. این وضعیت می تواند تا 6 هفته به طول انجامد. امکان دارد که نیاز به داروهای مسکن باشد. این کیست می تواند دوباره به وجود آید. در صورت صلاحدید پزشک می توان غدد بارتولن را به طور کامل خارج کرد.
منبع : https://www.webmd.com/women/guide/bartholins-gland-cyst#1

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

4 Responses
  1. خانم دکتر موسوی زاده عزیز مرسی از توضیحات کاملتون. من واقعا از خوندن مطالب سایت شما و همچنین سایت خانم دکتر مونا کوچک پور لذت میبرم؛‌خیلی راحت آدم میفمه چی گفتین و جواب همه سوالا هم میدین. خییییلی مررررسی

  2. خانم دکتر موسوی زاده عزیز مرسی از توضیحات کاملتون. من واقعا از خوندن مطالب سایت شما و همچنین سایت خانم دکتر مونا کوچک پور لذت میبرم؛‌خیلی راحت آدم میفمه چی گفتین و جواب همه سوالا هم میدین. خییییلی مررررسی

  3. من تو یه مقاله از الفاکافه خوندم قهوه برای جلوگیری از کیست بارتولن کمک میکنه
    درسته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *