بارداری در تابستان می تواند چالش هایی را در برداشته باشد. زیرا در این فصول با افزایش گرما و دمای محیط ممکن است مشکلاتی را برای خانم های باردار ایجاد نماید. برخی از این مشکلات را در ادامه مقاله توضیح داده ایم.
برای آن که در این فصول بارداری سالمی را تجربه نمایید.حتما مراقب هوای گرم و دمای بدنتان باشید. زیرا خطر بروز کم آبی و گرما زدگی نیز برای خانم های باردار بیشتر از سایر افراد می باشد.
با این حال نکاتی در خصوص داشتن بارداری سالم در فصول گرم سال ارائه می دهیم تا تابستان را به زیبایی تجربه نمایید.
دمای بدن در دوران بارداری
بیشتر خانم های باردار در این دوران احساس می کنند که بدنشان گرم تر از سایر مواقع است. طبق شواهد پزشکی این دمای بالای بدن تا حدودی منطقی است و باید متخصص زنان به طورمداوم در جریان دمای بدن خانم باردار باشد.
با این حال، آب و هوا گرم تر می تواند زنان باردار را بیشتر گرم و ناراحت کند. همچنین آب و هوای گرم نیز می تواند منجر به کم آبی، خستگی، گرمازدگی در زنان باردارشود و ممکن است در برخی از موارد دارای عوارضی برای مادر و جنین باشد. پس اگر باردار هستید مراقب خودتان در فصل تابستان باشید تا بارداری شیرینی را در تابستان تجربه نمایید.
کنترل گرمای هوا و بدن
اگر دمای بدن در زنان باردار در 12 هفته اول بارداری بالاتر از 39.2 درجه سانتیگراد باشد، احتمال ایجاد مشکل در بارداری و زایمان وجود دارد. افزایش دمای بدن زنان باردار بدون تب و یا ورزش در هوای گرم و مرطوب نیز قبل از زایمان بالا است.
بیشتر بخوانید : بهترین روش جلوگیری از بارداری
استفاده از استخر و سونا
شنا کردن یا داشتن حمام خنک در طول فصل و یا هوای گرم می تواند از احساس خستگی، گرما زدگی و افزایش دمای بدنتان بکاهد.
ورزش کردن در آب بسیار عالی است ولی باید این نکته را بدانید که دمای آب نباید از 32 درجه فراتر رود. اگر مایل هستید که در فضای آزاد ورزش کنید همیشه اسپری و بطری آب خنک به همراه داشته باشید تا بتوانید برای خنک کردن بدنتان از آن ها استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید : بهترین روش جلوگیری از بارداری
تغییر رنگ پوست در حاملگی
برای کاهش میزان تغییر رنگ در حاملگی کافی است از قرار گیری زیر نور خورشید اجتناب کنید. تغییر رنگ در حاملگی و یا Melasma یک بیماری پوستی معمولی است که در آن پاتوژن های رنگی قهوه ای و یا خاکستری پوست ایجاد می شود و معمولا در صورت ایجاد می شود.
این بیماری پوستی در زنان و مخصوصان در دوران بادرداری شایع تر می باشد.
یکی از راه های جلوگیری از افزایش Melasma ، محافظت از بدن در مقابل اشعه ماوراء بنفش می باشد. برای این کارمی توانید در زمان رفتن به زیر آفتاب و یا محیط های باز از لباس های پوشیده و کلاه لبه دار استفاده نمایید. همچنین استفاده از کرم های ضد آفتاب با UVA بالا تر از 30 توصیه می شود.
تورم مفاصل پا
مچ های پا، ساق پا و انگشتان پا ممکن است در دوران حاملگی متورم شوند. زیرا آب بدن شما بیش از حد معمول است. تورم در این نواحی بیشتر در هوای گرم و یا در
پایان روز در دوران بارداری بروز می کند. در طول روز ، آب اضافی بدن به بخش های پایین بدن می رود. این اتفاق در هوای گرم و یا به دلیل ایستادن بیش از حد می افتد.
همچنین فشار رحم به دلیل رشد جنین می تواند در تورم ایجاد شده و تجمیع مایعات در پاها ومچ پا نیز موثر باشد. با این حال اگر در بدن، صورت و یا پاهای خود دچار تورم
شده اید حتما به متخصص زنان خود اطلاع دهید.
گرمازدگی
گرمازدگی یک حالت اورژانسی برای بانوان باردار عزیز است که در صورت بروز هریک از موارد زیر حتما باید به اورژانس اطلاع داده شود.
اگر بعد از 30 دقیقه طبق توضیحات قبل دمای بدن پایین نیامد و حال مادر بهبود پیدا نکند.
- احساس گرم و خشکی بدن
- عرق نکردن بدن با وجود دمای بالای بدن
- افزایش دمای بدن تا 40 درجه
- افزایش سرعت تنفس و احساس تنگی نفس
- گیجی
- از دست دادن هوشیاری
- عدم پاسخ گویی
علائم گرمازدگی
- علائم گرمازدگی عبارتند از:
- سرگیجه و سردرگمی
- از دست دادن اشتها
- عرق کم و کم رنگ
- چرب شدن پوست
- گرفتگی در بازوها، پاها و معده
- تنفس سریع و ضربان قلب بالا
- درجه حرارت 38 درجه یا بالاتر
- تشنگی شدید
اگر خانم های باردار هر یک از علائم فوق را دارند باید سریعا بدنشان را خنک کنند. مثلا در یک مکان خنک، سایه و یا داخل خانه بروند و باید آب مصرف کنند. بدنشان باید با اسپری آب و یا وسایل خنک کننده خنک شود و در عرض 30 دقیقه بدن حالتی نرمال و خنک به خود بگیرد.
با این حال با رعایت موارد ذکر شده مادر و جنین نیز می توانند از فصل تابستان خود لذت ببرند و بارداری در تابستان خوبی را مادر تجربه می کند.
مقالاتی که باید دوران بارداری بخوانید