برداشتن رحم
برداشتن رحم در چه مواردی صورت می گیرد؟ آیا برداشتن رحم خطرات و عوارضی دارد؟ ما در این مقاله قصد داریم به جوانب مختلف برداشتن رحم بپردازیم. به جراحی برای برداشتن رحم هیسترکتومی می گویند. به دلایل مختلفی نیاز به برداشتن رحم می باشد:
– فیبروم رحم که موجب درد، خونریزی و دیگر مشکلات می شود.
– افتادگی رحم شدید به طوری که رحم از جایگاه اصلی خود خارج شده باشد و به کانال واژن رسیده باشد.
– سرطان رحم، دهانه رحم و تخمدان ها
– اندومتریوز
– خونریزی غیر طبیعی از واژن
– درد مزمن لگن
– آدنومیوز یا ضخیم شدن دیواره رحمی
در صورتی که فرد به سرطان مبتلا نباشد در ابتدا تمام راه های درمانی دیگر امتحان می گردد و در نهایت در صورتی که راه های غیر جراحی موثر واقع نشوند، جراحی برای برداشتن رحم صورت می گیرد.
انواع هیسترکتومی
جراح بر اساس شواهد موجود و نوع بیماری بخشی از رحم و یا تمام آن را بر می دارد. همچنین در مواردی نیاز به برداشتن تخمدان ها نمی باشد:
– در هیسترکتومی جزئی تنها بخش بالایی رحم برداشته می شود و دهانه رحم در جای خود باقی می ماند.
– هیسترکتومی کلی تمام رحم و دهانه رحم را بر می دارد.
– در هیسترکتومی رادیکال تمام رحم، بافت های اطراف آن، دهانه رحم و بخش بالایی واژن برداشته می شود. هیسترکتومی رادیکال تنها زمانی که مورد مربوط به سرطان باشد، صورت می گیرد.
در برخی موارد تخمدان ها برداشته می شود که به این جراحی اوفورکتومی می گویند.
جراح هیسترکتومی
تکنیک ها و روش های جراحی مختلفی برای انجام هیسترکتومی وجود دارد که بر اساس تجربه جراح و شرایط بیمار یکی از این تکنیک ها انتخاب می شود. تکنیک مورد استفاده در جراحی به طول دوره نقاهت و میزان اسکارهای به وجود آمده بعد از عمل تاثیر می گذارد.
هیسترکتومی به شیوه جراحی باز
هیسترکتومی شکمی به صورت جراحی باز انجام می گیرد. این شیوه متداول ترین روش برای برداشتن رحم می باشد. حدوداً 54 درصد از جراحی ها برای برداشتن رحم به این شیوه صورت می گیرد. در این شیوه برشی حدوداً 15 سانتی متری بر روی شکم ایجاد می شود. پزشک جراح از طریق این برش رحم را خارج می کند. پس از این جراحی بیمار 2 تا 3 روز در بیمارستان بستری می شود و پس از آن می تواند مرخص شود. بعد از جراحی اسکارها یا جای زخم های واضحی در محل برش می ماند که به مرور بهبود می یابد.
عوارض هیسترکتومی
پس از بررسی های مختلف به این نتیجه رسیده اند که در اکثر مواردی که هیسترکتومی صورت گرفته است عوارض و مشکلات جدی و حادی وجود نداشته است. البته که هیسترکتومی یک نوع جراحی پیچیده است و خالی از ریسک و خطر نیست. در زیر به برخی از این عوارض اشاره می کنیم:
– بی اختیاری ادرار
– افتادگی واژن ( بخشی از واژن به بیرون از بدن هدایت می شود)
– تشکیل فیستول در واژن
– درد مزمن
دیگر خطرات و عوارض هیسترکتومی شامل عفونت زخم های ناشی از جراحی، تشکیل لخته خونی، خونریزی و آسیب به ارگان های نزدیک به رحم می باشد. البته این عوارض شایع نیستند.
منبع : https://www.webmd.com/women/guide/hysterectomy#3
سلام خانم دكتر موفق و پيروز باشيد ببخشيد من مادرم دوران يايسگيش داره شروع ميشه و خيلي خونريزي داره. يجا رفتن گفتن بايد در بياره رحمو. راه ديگه اي نداره يعني؟
Bayad sono beshan va azmayesh bad mishe nazar dada
سلام خانم دكتر موفق و پيروز باشيد ببخشيد من مادرم دوران يايسگيش داره شروع ميشه و خيلي خونريزي داره. يجا رفتن گفتن بايد در بياره رحمو. راه ديگه اي نداره يعني؟
Bayad sono beshan va azmayesh bad mishe nazar dada