لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
Rating is disabled

روش های درمان سقط مکرر

درمان سقط مکرر

سقط جنین در صورتی که به صورت مکرر اتفاق بیفتد می تواند سوالات بسیاری را برای مادر به وجود آورد. در این مقاله قصد داریم به راه های جلوگیری از سقط مکرر بپردازیم. در ادامه مطلب با ما باشید.

سقط مکرر چیست؟

سقط مکرر به معنای دوبار سقط یا بیش از دوبار است. بعد از سه سقط مکرر حتماً باید قبل از اقدام دوباره به بارداری آزمایشات مختلفی برای بررسی سلامت رحم انجام گیرد. حدوداً یک درصد از زنان سقط مکرر را تجربه می کنند.

درمان سقط مکرر
درمان سقط مکرر

شایع ترین علت سقط مکرر

اکثر سقط های مکرر ( حدوداً 60 درصد ) به دلیل تعداد غیر طبیعی کروموزوم ها در طول فرایند بارور شدن اتفاق می افتد. این نوع مشکل ژنتیکی به صورت رندم اتفاق می افتد و هیچ دلیل پزشکی برای آن وجود ندارد. با این حال در صورتی که زن در آخرین سال های باروری خود باشد این مورد محتمل تر است.

سقط مکرر به دلیل مشکلات ارگان های تناسلی

برخی از مشکلات مادرزادی رحم می توانند باعث سقط های مکرر شوند. گرچه رحم می تواند به بیماری های مختلفی دچار شود ولی یکی از شایع ترین این مشکلات که می تواند باعث سقط شود، دو بخشی شدن رحم است.

از سوی دیگر در سندرم آشرمن که اسکارهایی در رحم شکل می گیرند، هم سقط مکرر دیده می شود. در این مورد سقط قبل از اینکه مادر بفهمد باردار است اتفاق می افتد. فیبروم رحم و پولیپ ها که توده هایی خوش خیم هستند هم می توانند در سقط مکرر تاثیر داشته باشند.

سقط مکرر بدون دلیل مشخص

حدوداً 50 تا 75 درصد از سقط های مکرر بدون دلیل خاصی اتفاق می افتند.

آزمایشات لازم برای یافتن علت سقط مکرر

برای یافتن علت سقط مکرر در ابتدا پرونده پزشکی فرد بررسی می گردد و سوابق بارداری های گذشته را مورد مطالعه قرار می دهند. معاینه فیزیکی کامل و آزمایش لگنی انجام می گیرد. در برخی موارد آزمایش خون از مادر گرفته می شود تا مشکل سیستم ایمنی بررسی گردد. همچنین بررسی مشکلات ژنتیکی که با سقط مکرر در ارتباط هستند هم گاهی اوقات مورد نیاز است. در برخی موارد آزمایشات تصویربرداری مانند سونوگرافی برای یافتن علت سقط مکرر نیاز است.

دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی با استفاده از روش های نوینی به درمان بیماری های زنان و انجام زایمان سزارین و زایمان طبیعی می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

بهترین درمان سقط مکرر

تمامی آزمایشات مذکور برای جلوگیری از سقط مکرر انجام می گیرند. در صورتی که دلیل اصلی سقط مکرر تشخیص داده شود می توان به درمان پرداخت. در صورتی که سقط مکرر به دلیل مشکلات ژنتیکی باشد می توان با روش ivf به بررسی ژنتیک جنین و جاگذاری جنین سالم در رحم اقدام کرد.

در صورتی که سقط مکرر به دلیل نقایص رحم باشد می توان با انجام جراحی های لازم به بهبود رحم کمک کرد و سپس برای بارداری اقدام نمود.

نتیجه گیری

حدوداً 65 درصد از افرادی که دلیل موجهی برای سقط مکرر نداشته اند، در بارداری بعدی مشکلی ندارند و می توانند بارداری سالمی داشته باشند. ولی در صورتی که سقط مکرر دلیل خاصی دارد در ابتدا باید مشکل و یا بیماری برطرف گردد و سپس برای بارداری اقدام نمود.
منبع : https://www.acog.org/Patients/FAQs/Repeated-Miscarriages?IsMobileSet=false

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *