صرع در بارداری
در صورتی که به بیماری صرع مبتلا هستید امکان دارد که از بابت مشکلاتی که این بیماری می تواند در دوران بارداری برای شما و جنین به وجود آورد نگران باشید. سعی کنید که نگرانی خود را کنار بگذارید، به این دلیل که اکثر زنان باردار مبتلا به صرع، بارداری سالمی داشته و فرزند سالمی به دنیا می آورند. ولی احتمال خیلی پایینی وجود دارد که صرع در بارداری موجب تولد نوزاد با نقص رشدی شود، با این حال رعایت برخی نکات در رابطه با مصرف دارو و … خیلی مهم می باشد.
برنامه ریزی برای بارداری
در صورتی که از داروهای صرع استفاده می کنید و تصمیم به بارداری دارید، باید مصرف داروهای خود را ادامه داده و با پزشک مغز و اعصاب خود مشورت کنید. امکان دارد پزشک مغز و اعصاب دوز داروی مصرفی و نوع آن را تغییر داده و متناسب با شرایط بارداری داروهای خاصی را تجویز کند.
تاثیر بارداری بر صرع
پیش بینی تاثیر بارداری بر بیماری صرع سخت است. برای برخی زنان هیچ تغییری رخ نداده ولی برخی دیگر شاهد بهبود وضعیت بیماری خود هستند. با این حال بارداری می تواند استرس زیادی را به مادر وارد کند. با افزایش خستگی، شدت حملات صرع و تعداد دفعات آن افزایش می یابد. در صورت بروز حمله صرع سریعاً به پزشک مغز اعصاب یا متخصص زنان مراجعه کنید.
عوارض داروهای صرع بر بارداری
تحقیقات نشان داده که احتمال خیلی کمی وجود دارد که بر اثر استفاده برخی داروهای مخصوص بیماری صرع، اختلال رشد جنین پیش می آید. از جمله این اختلالات می توان به اسپینا بیفیدا (شکاف مهره ستون فقرات) ، لب شکری و ناهنجاری های قلبی اشاره کرد.
برخی داروها می توانند مشکلاتی بر روند رشد مغزی جنین به وجود آورند. از جمله این مشکلات می توان به تاخیر در یادگیری زبان یا مشکلاتی در حافظه و قدرت توجه فرزند اشاره کرد.
برای کاهش این عوارض قبل از اقدام به بارداری، با متخصص مغز و اعصاب و نورولوژیست مشورت کرده تا داروها بررسی شوند. بهتر است که تغییر در دوز و نوع داروهای مصرفی قبل از بارداری انجام شود. در صورتی که ناخواسته باردار شده و داروهای صرع مصرف می کنید، مصرف آنها را ادامه داده و به پزشک خود مراجعه کنید. به هیچ عنوان خود سرانه داروها را قطع نکرده و دوز آن را کاهش ندهید.
مصرف داروهای مکمل در بارداری
در صورتی که از داروهای مخصوص صرع استفاده می کنید، به احتمال زیاد پزشک برای شما مصرف 5 میلی گرم فولیک اسید به صورت روزانه را تجویز می کند. دوز مصرفی این دارو حتماً باید توسط متخصص زنان انجام گیرد و خود سرانه از مصرف آن بپرهیزید.
منبع : https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/epilepsy-pregnant/
مطالب مرتبط با این مقاله: