علت لب شکری نوزادان

علت لب شکری نوزادان

بیشترین نرخ ابتلا به لب شکری در جنوب شرقی آسیا رخ می دهد. از هر 1000 نوزاد به دنیا آمده 2 نوزاد به عارضه لب شکری مبتلا هستند. در آفریقا این نرخ به نصف می رسد به این معنا که از هر 1000 نوزاد یک نوزاد به لب شکری مبتلا است. ولی سوال اصلی این است که چرا به این عارضه مبتلا می شوند؟ طی مطالعه ای که صورت گرفته ، به شناخت علت اصلی این بیماری و راه های پیشگیری از آن پرداخته شده است. در ادامه مقاله با ما باشید.

چرا عارضه لب شکری در برخی خانواده های خاص بروز می کند؟ عوامل موثر بر این نقص چه مواردی می باشد؟ طی تحقیق صورت گرفته با کسب اجازه از خانواده های نوزادان مبتلا، از نوزادان نمونه ی DNA گرفته شد و با DNA نوزادان سالم مقایسه گردید. همچنین اطلاعاتی در زمینه سبک زندگی و میزان سلامت خانواده ها جمع آوری گردید. طی مطالعه ای هدفمند سعی بر این داشتند که بر پدران نیز تمرکز کنند و اطلاعاتی از آن ها نیز فراهم آید. اطلاعات گسترده و بروزی را با توجه به وضعیت این بیماری جمع آوری کردند.

علت لب شکری نوزادان
علت لب شکری نوزادان

نقش پدر در ابتلا به لب شکری

نقش پدر در بسیاری از مطالعات صورت گرفته و مجلات علمی بسیار جالب بوده است زیرا اصلاً نقش پدر در نظر گرفته نشده بود و معمولاً مادر مسئول سلامت نوزاد و مراجعه به پزشک برای معاینات لازم بوده است. این در حالی است که در هر صورت پدر مسئول نیمی از ژن های انتقالی به جنین می باشد.

مطالعه بر روی یک خانواده پر جمعیت و خاص که افراد بسیاری از این خانواده به لب شکری مبتلا بوده اند، صورت گرفت. تمامی تلاش گروه بر پیشگیری از ابتلای فرزندان این کودکان به لب شکری در آینده بوده است. زیرا درمان لب شکری در این نوزادان ممکن نیست ولی پیشگیری از این بیماری در فرزندانشان امکان پذیر است.

عوامل ابتلا به لب شکری

در ادامه به عوامل مهمی که به ابتلا به لب شکری کمک می کنند اشاره می کنیم:

صرع در بارداری
– مصرف دخانیات توسط والدین
فشار خون در بارداری
– سن بالای مادر
– مادر در معرض دخانیات و تنباکو باشد
– اقامت در روستا
– مادر در معرض مواد شیمیایی و صنعتی باشد

دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی با استفاده از روش های نوینی به درمان بیماری های زنان و انجام زایمان سزارین و زایمان طبیعی می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

نتیجه گیری

بنابراین با توجه مطالب مذکور به این نتیجه می رسیم که در این زمینه باید فرهنگ سازی های لازم صورت گیرد. مادران و پدران قبل از اقدام به بارداری باید در کلاس های آمادگی برای بارداری شرکت کنند و اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرند. از چندین ماه قبل از اقدام به بارداری باید اقدام به ترک سیگار و دخانیات صورت گیرد. همچنین به مصرف ویتامین ها و مواد مغذی لازم قبل از بارداری و در طول بارداری باید توجه گردد. به این ترتیب از احتمال ابتلا به لب شکری به میزان بالایی پیشگیری می شود.

منبع : https://www.operationsmile.org/blog/discovering-causes-cleft-part-1

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *