بارداری می تواند برای برخی از خانم ها استرس زا باشد، زیرا در این دوران تحولات بزرگی در بدن زن صورت می گیرد. مادران اغلب به دنبال این هستند که فرزندشان که هنوز متولد نشده است نیز تا زمان به دنیا آمدن بهترین فرصت برای رشد و نمو طبیعی داشته باشد و به همین دلیل ممکن است تغییراتی در رژیم غذایی و خواب خود ایجاد نمایند.
عوارض کم خوابی در بارداری
عواقب کمبود خواب نیز در افراد دیگر نیز زیان بار است. حال مادر باردار نیز در اثر خواب های کم نیز دچار برخی از این عوارض می شود که در ادامه توضیح می دهیم
مادرانی که دارای کم خوابی و یا بی خوابی هستند؛ این موارد تاثیرات منفی برایشان دارد. برخی از این تاثیرات و عوارض نیز شامل فشار خون بالا و دیابت زمان حاملگی است. همچنین خروپف و کاهش زمان خواب در این دوران مخصوصا در سه ماهه دوم و سوم بروز می کند و ممکن است سلامت مادر و جنین را تحت تاثیر قرار دهد. که با مراجعه به متخصص زنان خوب می توانید دوران بارداری و زایمان سالمی را تجربه نمایید.
تخمین زده می شود که آپنه خواب 10 درصد از زنان باردار را تحت تأثیر قرار می دهد و این اختلال در تنفس هنگام خواب می تواند عواقب جدی داشته باشد ، از جمله:
- فشار خون بالا
- پره اکلامپسی
- دیابت بارداری
- فشار خون ریوی
فشار خون بالا در دوران بارداری هنگامی وجود دارد كه فشار خون در موارد مكرر بعد از 20 هفته حاملگی در خانم های بدون فشار خون قبلی بیش از 140/90 میلی متر جیوه اندازه گیری شود.
اگر فشار خون بالا همراه پروتئین در ادرار باشد ، ممکن است پره اکلامپسی ایجاد شود. پره اکلامپسی با آسیب احتمالی اعضای بدن در مادر همراه است و خطر مرگ را هم برای مادر و هم برای جنین را افزایش می دهد.
تعدادی از یافته ها با پره اکلامپسی همراه است. این بیماری معمولاً در تنظیم خروپف مزمن اتفاق می افتد ، در حالی که حدود 59 درصد از خانم های مبتلا به پره اكلامپسی به طور عادی خروپف می كنند.
این ممکن است به تورم در امتداد راه هوایی کمک کند ، که به نوبه خود مجرایی را که باید از طریق آن هوا جریان یابد باریک می کند.
زنانی که وزن بیش از حد دارند و یا چربی دور گردن زیادی دارند ممکن است در معرض خطر دیگری قرار گیرند. این عوامل به فروپاشی راه هوایی و مشکل در تنفس در هنگام خواب کمک می کند.
این مکث های تنفسی ، به نام آپنه ، ممکن است با افزایش فشار خون همراه باشد. این افزایش می تواند منجر به تغییر درعملکرد رگ های خونی و افزایش فشار خون شود. این پدیده ممکن است باعث کاهش حجم خون پمپ شده توسط قلب و کاهش خروجی در قلب شود. در نتیجه ، جریان خون به جنین از طریق جفت می تواند به خطر بیفتد و کاهش یابد.
با جریان خون ناکافی به جنین در حال رشد ، می توان افت سطح اکسیژن را مشاهده کرد. این ممکن است به محدودیت رشد جنین در حال رشد و نتایج بارداری ناموفق ویا ناسالم کمک کند.
با این حال در صورتی که با مشاهده کوچکترین تغییر در نحوه خوابیدن و کیفیت آن و در میان گذاشتن با متخصص زنان خود می توانید از پیشرفت و بروز مشکلات جلوگیری نمود و بارداری سالمی را تجربه نمود.
www.verywellhealth.com/consequences-of-sleep-problems-in-pregnancy-3015068
مراقبت های دیگر دوران بارداری عبارتند از