فشار خون در بارداری
آیا می دانستید که فشار خون در بارداری باید در بازه های زمانی مختلف بررسی شود؟ فشار خون نرمال در بارداری 12 روی 8 می باشد. فشار خون 14 روی 9 می تواند نشانه فشار خون بالا در بارداری باشد. این وضعیت برای برخی زنان باردار نگران کننده می باشد ولی باید بدانید که فشار خون بالا در بارداری در همه موارد خطرناک نمی باشد. ولی گاهی اوقات مشکلات مختلفی را برای سلامت جنین و مادر به وجود می آورد.
علت فشار خون بالا در بارداری
علل مختلفی برای فشار خون بالا در بارداری وجود دارد. در زیر به برخی از این علت ها اشاره می کنیم:
– اضافه وزن یا چاقی
– کم تحرکی
– سیگار کشیدن
– مصرف الکل
– بارداری اول
– سابقه فشار خون در بارداری در اقوام درجه یک
– سن بالای 40 سال
– بارداری با IVF
– بارداری دوقلو یا چند قلو
در صورتی که سبک زندگی نا سالمی ( چاقی و عدم تحرک کافی) را انتخاب کنید به احتمال بیشتری به فشار خون در بارداری مبتلا می شوید. با کاهش وزن قبل از اقدام به بارداری می توان احتمال ابتلا به فشار خون بالا را کاهش داد.
انواع فشار خون در بارداری
– فشار خون مزمن – گاهی اوقات زن قبل از بارداری به فشار خون مبتلا می باشد یا به فشار خون مزمن مبتلا است. این مورد معمولاً با داروهای فشار خون درمان می شوند. همچنین ابتلا به فشار خون در طول بیست هفته اول بارداری با نام فشار خون مزمن یاد می شود.
– فشار خون بارداری – فشار خون بارداری بعد از هفته بیستم بارداری خود را نشان می دهد. این مورد بعد از زایمان رفع می گردد. در صورتی که قبل از هفته سی ام بارداری تشخیص داده شود به احتمال بیشتری به پره اکلامپسی ختم می گردد.
– فشار خون مزمن همراه با پره اکلامپسی – در این شرایط زن قبل از بارداری به فشار خون مبتلا می باشد و در بارداری هم طی آزمایشات مختلف متوجه وجود پروتئین در ادرار وی می شوند.
پره اکلامپسی چیست؟
این شرایط می تواند باعث آسیب به ارگان های مختلف بدن مانند مغز و کلیه ها شود و حتی می تواند مرگ بار باشد. در معاینات دوره ای که به متخصص زنان مراجعه می شود علائم زیر را که به پره اکلامپسی مرتبط است به پزشک اطلاع دهید:
– سردرد های دائمی
– تورم دست ها و پاها
در صورتی که آزمایش ادرار برای فرد نوشته شود و در ادرار پروتئین وجود داشته باشد، این یکی دیگر از نشانه های پره اکلامپسی می باشد.
درمان فشار خون در بارداری
مصرف دارو برای درمان فشار خون بالا در بارداری می تواند مشکلات مختلفی را سبب شود. همچنین باید از داروهای خاصی خودداری گردد. برخی داروها از طریق وارد شدن به جریان خون به جنین می رسند و می توانند بر جنین تاثیر منفی بگذارند. همچنین برخی داروها موجب رقیق شدن خون می شوند که بر زایمان تاثیر می گذارد.
نتیجه گیری
فشار خون بالا در بارداری همیشه مورد خطرناکی نمی باشد ولی مصرف برخی داروهای کاهنده فشار خون می تواند بسیار مضر باشند. با پزشک خود درباره کنترل فشار خون در بارداری مشورت کنید. همچنین برای پیشگیری از این عارضه می توان قبل از بارداری اقداماتی را انجام داد.
منبع : https://www.healthline.com/health/high-blood-pressure-hypertension/during-pregnancy#medication
مقالات مرتبط با این مقاله:
8 پاسخ
خانم دکتر من ماه پنجمم و الان متاسفانه دچار فشار خون در بارداری ام. به من دارو ندادید. خطری برای بچه پیش نمیاد؟ خیلی فشارم بالا نیست
نه نگران نباشید. فشار اگر خیلی بالا باشه دارو تجویز می شود
خانم دکتر من ماه پنجمم و الان متاسفانه دچار فشار خون در بارداری ام. به من دارو ندادید. خطری برای بچه پیش نمیاد؟ خیلی فشارم بالا نیست
نه نگران نباشید. فشار اگر خیلی بالا باشه دارو تجویز می شود
سلام خانم دکتر فشار خون من 15است ایا مشکلی داره تو ماه چهارم هستم
بالا است. ممکن است به جنین آسیب برسد
سلام خانم دکتر فشار خون من 15است ایا مشکلی داره تو ماه چهارم هستم
بالا است. ممکن است به جنین آسیب برسد