پرولاکتین چیست ؟
بالا بودن پرولاکتین به چه معناست ؟
آیا بالا رفتن پرولاکتین خطرناک است؟
دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان و زایمان غرب تهران در رابطه با سوال بسیاری از شما عزیزان درباره ی هورمون پرولاکتین و نقش آن در دوران بارداری توضیحاتی ارایه نمودند .
درواقع پرولاکتین هورمونی است که از مغز و از طریق غده هیپوفیز ترشح میشود. هورمون پرولاکتین به صورت عمومی در بدن همه افراد وجود دارد، اما میزان ترشح این هورمون در زمان بارداری بالا میرود .
ترشح پرولاکتین در زمان بارداری چند صد برابر شده و در کل سیستم بدن اثر گذار خواهد بود. البته این افزایش میزان طبیعی بوده و یکی از روال های دوران بارداری محسوب می شود.
دکتر موسوی زاده جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در رابطه با هورمون پرولاکتین گفت:
ترشح هورمون پرولاکتین از طریق مغز در زمان بارداری باعث رشد غدد شیری پستان شده و پستان را آماده شیردهی میکنند، اما تا زمانی که جنین از رحم خارج نشده است هیچ شیری ترشح نمیشود یا در صورت ترشح بسیار کم است.
در ادامه باید گفت : بعد از تولد نوزاد،ترشح هورمون پرولاکتین بالا رفته و در باعث میشود شیر درون پستان ها وارد شود و با مکزدن پستان توسط نوزاد، میزان پرولاکتین بالا میرود؛البته این حالت موقتی بوده و بعد از گذشت دو یا سه ساعت، میزان آن مجدد در بدن پایین میآید و بهتدریج بدن به این حالت عادت میکند که منجر می شود تا در زمان های بعد از زایمان که مقدار پرولاکتین بدن مادر بالا نیست، باز هم ترشح پستان وجود داشته باشدو کودک بتواند از شیر مادر تغذیه نماید .
البته ممکن است زن در دوره ای به غیر از بارداری دچار افزایش ترشح میزان پرولاکتین بشود . در چنین شرایطی نیاز است تا با کنترل و درمان آن از میزان آن کاست ، در صورتی که میزان ترشخ پرولاکتین معمولی و نرمال باشد نیازی به درمان نداشته و جای نگرانی نیست .
به یاد داشته باشید که بالا بودن میزان پرولاکتین در زمانی به غیر از بارداری بیش از همه به متخصص غدد داخلی و سپس متخصص مغز و اعصاب مربوط میشود و در واقع زمانی که فرد دچار مشکلات زنانگی شود ، کنترل و درمان آن به کمک متخصص زنان و زایمان قابل حل خواهد بود.
در صورت تمایل به دریافت مشاوره ی قبل و بعد از بارداری و همچنین درمان ناباروری می توانید به دکتر غزاله موسوی زاده مراجعه نمایید .
با تشکر، مدیریت سایت دکتر موسوی زاده