در دوران بارداری ، ورزش می تواند به شما در شکل گرفتن و آماده شدن برای زایمان طبیعی و سزارین کمک کند. در این مقاله تاثیر ورزش در دوران بارداری و بعد از آن و همچنین ورزش هایی که می تواند در این دوران کمک کننده باشد را در اختیار مادران عزیز می گذاریم. باید این نکته را بیان نمود که تمامی این موارد را باید زیر نظر متخصص زنان انجام داد.
بارداری
ممکن است بارداری زمانی مناسب برای نشستن و یا استراحت به نطر برسد ولی به احتمال زیاد احساس خستگی می کنید و همچنین دچار اضافه وزن می شوید.
اما اگر می دانید که استراحت بیش از حد چه عوارضی را در دوران بارداری به همراه دارد و متخصص زنان شما توصیه می نماید که حتما باید در این دوران ورزش نمایید، حاملگی زمان خوبی برای فعالیت است حتی اگر قبلا این فعالیت ها و یا ورزش ها را نداشته باشد.
چرا در دوران بارداری ورزش می کنید؟
ورزش در دوران بارداری تاثیرات زیر را دارد:
1- کمردرد ، یبوست ، نفخ و تورم را کاهش دهید
2- سطح روحی و انرژی خود را تقویت کنید
3- به شما کمک می کند بهتر بخوابید
4- از افزایش وزن اضافی جلوگیری کنید
5- تقویت عضله ، قدرت و استقامت
دیگر مزایای احتمالی پیروی از یک برنامه ورزشی منظم در دوران بارداری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1- خطر کمتر ابتلا به دیابت حاملگی
2- زایمان زود رس
برخی از مادران عزیز به دلیل ابتلا به بیماری های خاص زیر باید زیر نظر متخصص زنان این ورزش ها انجام شود و در مواردی نیز ممنوعیت صورت می گیرد. برخی از این بیماری ها شامل :
- برخی از انواع بیماری های قلبی و ریه
- پره اکلامپسی یا فشار خون بالا که برای اولین بار در دوران بارداری ایجاد می شود
- مشکلات دهانه رحم
- خونریزی مداوم واژینال در سه ماهه دوم یا سوم
- مشکلات جفت
بیشتر بخوانید : تعیین جنسیت قبل از بارداری
در بیشتر خانمهای باردار حداقل 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط در بیشتر روزهای هفته توصیه می شود.
پیاده روی یک تمرین عالی برای خانم هایی است که به تازگی باردار شده اند. این ورزش هوازی با حداقل فشار در مفاصل باید انجام شود.
سایر گزینه های خوب که می تواند در دوران بارداری انجام شود نیز شامل شنا، ابروبیک با کمترین فشار، دوچرخه سواری با دوچرخه ثابت است. ورزش های قدرتی نیز در خانم هایی که سابقه ورزشی دارند و یا ورزشکار بوده اند نیز تا زمانی که سبک انجام شود نیز می تواند تاثیرات خوبی را در دوران بارداری بر بدن مادر بگذارد.
یادتان باشد که گرم شوید ، کشش کنید و خنک شوید. مقدار زیادی مایعات بنوشید زیرا به دلیل انجام ورزش نیز آب زیادی از دست می دهید. مراقب دمای بدن خود باشید تا زیاد افزایش پیدا نکند.
ورزش اکسیژن بیشتری را به عضلات و رحم مادر میرساند. به طور کلی مادران عزیز باید بتوانند در حین انجام ورزش نیز باید بتوانند به راحتی صحبت کنند. این نشان می دهد که فشار زیادی به مادر وارد نمی شود و تاثیرات مثبتی را دارد.
در صورت دیدن این علائم در بدن خود بلافاضله با متخصص زنان خود تماس بگیرید. زیرا ممکن است این علائم به دلیل انجام و یا متوقف کردن ورزش در مادر دیده شود.
- خونریزی واژن
- سرگیجه
- سردرد
- قبل از شروع ورزش ، تنگی نفس ایجاد شده است
- درد قفسه سینه
- انقباضات دردناک رحم که بعد از استراحت ادامه می یابد
- نشت مایعات از واژن
- درد خفیف یا تورم
- ضعف عضلانی که بر تعادل تأثیر می گذارد
یک انتخاب سالم
ورزش منظم می تواند به شما در مقابله با تغییرات جسمی حاملگی و کاهش عوارض حاملگی و بعد از آن کمک کند. اگر به طور مرتب ورزش نکرده اید ، از بارداری به عنوان انگیزه شروع خود استفاده کنید.
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/in-depth/pregnancy-and-exercise/art-20046896