پریود نامنظم

پریود نامنظم

پریود های نامنظم یکی از مشکلات تقریباً رایج در بین زنان است. این مشکل در زنان به صورت های مختلفی بروز می کند. به طور متوسط هر زن هر 24 تا 38 روز یک بار پریود می شود. پریود معمولاً 2 تا 8 روز زمان می برد. در صورتی که پریودهای نامنظمی را تجربه می کنید باید بدانید که چه زمانی نیاز به درمان دارید. در ادامه مقاله با ما باشید.

نامنظم بودن قاعدگی به چه معناست؟

در موارد زیر احتمالاً به بی نظمی قاعدگی مبتلا هستید:

–    زمان بین دو قاعدگی متغیر شود.
–    خون بیشتر و یا کم تری را در طول قاعدگی از دست دهید.
–    تعداد روزهایی که قاعدگی به طول می انجامد، متغیر است.

پریود نامنظم
پریود نامنظم

علت بی نظمی پریود

علل بسیاری می تواند باعث بی نظمی در قاعدگی شود. تغییراتی که در سطح هورمون های زنانه مانند استروژن و پروژسترون به وجود می آید می تواند الگوی قاعدگی را به هم بزند. به همین دلیل دختران جوانی که در دوران بلوغ هستند و یا زنانی که در دوران پیش از یائسگی به سر می برند، بی نظمی در قاعدگی را تجربه می کنند.

از دیگر دلایل بی نظمی در قاعدگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

–    استفاده از دستگاه iud
–    تغییر قرص های پیشگیری از بارداری و یا استفاده از برخی داروها
–    ورزش کردن بیش از حد
–    سندرم تخمدان پلی کیستیک
–    استرس
–    پرکاری تیروئید یا کم کاری تیروئید
–    ضخیم شدن دیواره رحمی و یا وجود پولیپ های رحمی
–    فیبروم رحم

درمان پریود نامنظم

احتمالاً در بسیاری از موارد بی نظمی در قاعدگی نیازی به درمان ندارد مگر اینکه نیاز به درمان بیماری دیگری باشد که بر سیکل قاعدگی تاثیر می گذارد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک و یا پرکاری تیروئید از علل شایع پریودهای نامنظم است. به طول کلی هدف از درمان بازگردانی تعادل هورمون های بدن است.

اگر به تنبلی تخمدان یا همان سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستید احتمالاً پزشک داروهای پیشگیری از بارداری یا دیگر داروهای هورمونی را برای پریود شدن تجویز می کند. اگر به کم کاری تیروئید مبتلا هستید هم داروهایی که هورمون های تیروئید دارند برای شما تجویز می شود.

دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی با استفاده از روش های نوینی به درمان بیماری های زنان و انجام زایمان سزارین و زایمان طبیعی می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

از دیگر مواردی که به درمان پریودهای نامنظم کمک می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

–    تغییر قرص های پیشگیری از بارداری – اگر سه ماه بعد از استفاده از داروی خاصی باز هم پریودهای نامنظم را تجربه کنید احتمالاً پزشک داروی مصرفی را تغییر می دهد.

–    تغییر در سبک زندگی – برخی زنان در مقاطعی از زندگی خود بی نظمی قاعدگی را تجربه می کنند. در صورتی که ورزش بیش از حد کنید و بعد از آن بی نظمی در قاعدگی را تجربه کنید احتمالاً نیاز است تا روند ورزش را تغییر دهید. استرس یکی از دلایل بی نظمی در قاعدگی است که می توان با انجام برخی راهکارها به کنترل استرس کمک کرد. گاهی صحبت کردن با یک مشاور می تواند تاثیر بزرگی بر کنترل استرس داشته باشد.

منبع : https://www.webmd.com/women/why-is-my-period-so-random#1

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *