لوگو دکتر غزاله موسوی زاده
امتیاز بده

با سرماخوردگی در بارداری چه کنیم؟

امتیاز بده

سرماخوردگی در بارداری

سرماخوردگی به معنای عفونت ویروسی است که بینی، گلو، سینوس ها و مجرای بالایی تنفس را درگیر می کند. سرماخوردگی باعث انسداد بینی و در نهایت آبریزش بینی، عطسه کردن، گلودرد و سرفه می شود و حدوداً یک هفته برای بهبود کامل زمان لازم است. ولی آیا سرماخوردگی در بارداری برای جنین خطر دارد و بر سلامت وی تاثیر می گذارد؟

درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد ولی راهکارهایی برای کاهش علائم وجود دارد. بهترین راهکار استراحت کافی و مصرف مایعات زیاد است.

آنفولانزا در بارداری

آنفولانزا به معنای عفونت ویروسی است که باعث سرفه و عطسه می شود و با سرماخوردگی تفاوت دارد زیرا علائم شدیدتر و طولانی تری دارد و نوع ویروس با سرماخوردگی متفاوت است. در تمام طول سال احتمال ابتلا به آنفولانزا وجود دارد ولی در زمستان شایع تر است.

در صورتی که باردار هستید و مشکوک به آنفولانزا می باشید سریعاً به پزشک مراجعه کنید. در این صورت پیشنهاد می شود تا در دو روز اول بیماری از داروهای ضد ویروسی استفاده شود. این داروها خطرات و عوارض کمتری دارند و شاید به درمان آنفولانزا کمک نکنند ولی قطعاً علائم و عوارض بیماری را می کاهند. در این صورت فرد باید استراحت کافی داشته باشد، خود را گرم نگاه دارد و مایعات کافی مصرف کند تا بدن دهیدراته نشود.

سرماخوردگی در بارداری
سرماخوردگی در بارداری

مصرف دارو در بارداری

به طور ایده آل پیشنهاد می شود تا از مصرف دارو در دوران بارداری و مخصوصاً سه ماهه اول، پرهیز شود. معمولاً سرماخوردگی های خفیف نیازی به مصرف دارو ندارند. حتماً قبل از مصرف هرگونه دارو با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف استامینوفن در بارداری

مصرف استامینوفن در بارداری در موارد زیر معمولاً خطری ندارد و تجویز می شود:

– درد خفیف تا متوسط
– تب بالا
مصرف استامینوفن در تمام طول بارداری برای کاهش تب و رهایی از درد تجویز می گردد. شواهدی مبنی بر تاثیر منفی استامینوفن بر جنین دیده نشده است. با این حال تا جای ممکن از دوز پایین استامینوفن و به مقدار کم استفاده می شود. در صورتی که با مصرف استامینوفن علائم بهبود نیابد، با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف ایبوپروفن در بارداری

در صورتی که قصد بارداری دارید و یا باردار هستید حتماً قبل از استفاده از ایبوپروفن و داروهای مشابه مانند آسپیرین با پزشک خود مشورت کنید. طبق مطالعاتی که انجام گرفته مصرف آسپیرین در اوایل بارداری خطر سقط جنین را بالا می برد. در سه ماهه آخر بارداری نباید از داروهای آسپیرین و ایبوپروفن و داروهای مشابه استفاده شود زیرا خطر خونریزی را قبل و بعد از زایمان افزایش می دهد. همچنین خطر نقص کلیوی و قلبی جنین را بالا می برد.

بنابراین مصرف استامینوفن در طول بارداری پیشنهاد می گردد.

دکتر غزاله موسوی زاده متخصص زنان زایمان و نازایی با استفاده از روش های نوینی به درمان بیماری های زنان و انجام زایمان سزارین و زایمان طبیعی می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02144328244 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

واکسیناسیون در بارداری

احتمال بروز عوارض سرماخوردگی و آنفولانزا در بارداری مخصوصاً در ماه های اول، بالاتر می باشد. یکی از عوارض آنفولانزا در بارداری برونشیت است که یک عفونت در ناحیه سینه می باشد و می تواند به ذات الریه منجر شود. بنابراین واکسیناسیون در بارداری توصیه می شود.

واکسیناسیون در هر دوره از بارداری کاملاً ایمن می باشد و هیچ خطری برای مادر و جنین در پی نخواهد داشت.
منبع : https://www.pregnancybirthbaby.org.au/cold-and-flu-during-pregnancy

مطالب مرتبط با این مقاله:

بیماری توکسوپلاسموز

مراقبتهای دوران بارداری

دندانپزشکی در بارداری

دکتر غزاله موسوی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی
فلوشیپ نازایی از پژوهشکده علمی صارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *