گرفتگی عضلات در بارداری از جمله مسائل شایعی است که زنان باردار با آن درگیر هستند. آسیب به اعصاب حسی در طول بارداری زمانی رخ می دهد که عصی پوستی ران به دلیل گسترش و نفوذ ماهیچه فاسیا به رباط کشاله ران تحت فشار قرار می گیرد. از جمله تغییراتی که در طول بارداری رخ می دهد شامل افزایش انحنای ستون فقرات به سمت جلو و کشیدگی دیواره شکمی می باشد. در ادامه به دردهای مختلف در دوران بارداری اشاره می کنیم.
زانو درد در بارداری
افزایش کشش رباط ها در اثر افزایش وزن در نیمه دوم بارداری رخ می دهد. البته این عارضه شیوع زیادی ندارد. در ماه چهارم بارداری معمولاً این مشکل بروز می کند. با انجام برخی ورزش ها برای تقویت عضلات لگن می تواند از میزان کشیدگی رباط زانو و زانو درد بکاهید.
گرفتگی عضلات پا در بارداری
گرفتگی ماهیچه های پا در بارداری و مخصوصاً در اواخر دوران بارداری شایع است. گرفتگی این عضلات به علت انقباضات پی در پی ماهیچه های پا مخصوصاً در ساق پا رخ می دهد. به علت ساخت لاکتیک اسید و پیووریک اسید در بدن، زن باردار به گرفتگی پا مبتلا می شود. ترشح این مواد در بدن باعث انقباضات ناخواسته عضلات پا می شود.
بیشتر بخوانید :زایمان طبیعی با اپیدورال
درمان گرفتگی عضلات در بارداری
طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است به این نتیجه رسیده اند که کلسیم درمانی هیچ تاثیری بر درمان گرفتگی عضلات در دوران بارداری ندارد. درمان با منیزیم تا حدودی موثر است. ورزش ها و نرمش های کششی می تواند از این گرفتگی ها پیشگیری کند. حتماً برای یادگیری ورزش های موثر در دوران بارداری از یک متخصص کمک بگیرید.
در صورت گرفتگی پا می توانید پشت ساق پا را تحت کشش قرار دهید و با راه رفتن و بالا بردن پاها می توانید تا حدی به درد پا غلبه کنید. در زیر به راهکارهای دیگری برای کاهش گرفتگی پا می پردازیم:
– دوش آب ولرم ( نه گرم )
– ماساژ با یخ
– ورزش های سبک برای تقویت عضلات ساق پا
– کشش عضلات ساق پا
– مصرف مایعات به مقدار کافی
– پوشیدن کفش مناسب و راحت
درد کف پا در بارداری
امکان دارد که در مواردی زنان باردار به درد کف پا هم مبتلا شوند. در یک مطالعه که در این حوزه صورت گرفته است به این نتیجه رسیده اند که درد کف پا به خودی خود ظرف 4 ماه درمان می شود. علل درد کف پا افزایش وزن در بارداری، کشش رباط ها و تغییر در نقاط فشار وزن بدن در کف پا می باشد. با انجام اقدامات زیر می توان این درد را کنترل کرد:
– استفاده از کفش مناسب و راحت
– استراحت دادن به پاها
– بالا بردن پا از سطح زمین در طول روز به دفعات
– ماساژ پا
– قرار دادن پا در وان آب گرم
– تمرینات کششی
یکی دیگر از دردهای شایع در بارداری مچ درد می باشد. علت مچ درد در بارداری سندرم تونل کارپال می باشد.
منبع: www.uptodate.com
مطالب مرتبط با این مقاله: